resim
Ceyhun Gülselam
Takım:Altay SK
Mevki:Önlibero
Yaş:36
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 154
    defansta servet'in yerine mutlaka denenmesi gereken yetenekli ve genç müstakbel stoper adayımız. kendisinin oyun kurma becerisi olduğundan geriden çıkarken isabetli paslar atacağı ve topu ikinci bölgeye rahat geçireceği kesindir. ancak statik düşünceye bağlı kalınmadan, nasıl ki eboue sol kanatta, sabri orta sahada oynatılıyorsa, kendisi de defansta değerlendirilmelidir. bu sayede de fatih terim'in değişip değişmediğini, yoksa dünyada değişmeyen tek şeyin kendisi olup olmadığını da anlamamızı sağlar ceyhun gülselam. aşağıda bu iddiamı destekler nitelikteki 11/09/2011 tarihli uğur meleke yazısını sunuyorum, buyrun okuyun.

    --- alıntı ---

    bir başka defansif orta saha/stoper ceyhun gülselam’ın işi, zayatte kadar kolay değil. birinci mevkiinde melo gibi “10 numara” bir rakibi var ve terim onu belli ki brezilyalı’nın alternatifi gibi düşünüyor. ama bence galatasaray’ın ceyhun’a esas ihtiyacı orta sahada değil, savunmanın göbeğinde olacak.
    hem rijkaard, hem hagi, hem de ünder dönemlerinde g.saray’ın en önemli sorunu savunmadan nitelikli top çıkaramamasıydı ve bana kalırsa terim de henüz bu probleme bir çare bulabilmiş değil. ne servet, ne zan (selçuk’suz, melo’suz) topu sağ salim ikinci bölgeye teslim edecek yeteneklere sahip değiller, hiçbir zaman da olmadılar.
    galatasaray kadrosunda bu krizi çözebilecek oyuncular var, eboue ve ujfalusi gibi... ama terim’in o futbolculara başka bölgelerde ihtiyacı olacaksa sıra “yerli busquets” ceyhun’a da gelebilir.
    elinde formda xavi, iniesta, keita, fabregas’ı olan guardiola, busquets-mascherano’yu stopere kaydırarak pas alışverişine birinci metreden başlamayı başarıyor. eğer galatasaray’ın da böyle bir derdi olursa, “sakin güç” ceyhun 23’ünde ikinci bir çıkış şansı bulabilir

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın