• 90
    hesap doğrulama olayının hukuki bir kaygıdan dolayı ortaya çıkmadığını söylesek de ne yazık ki buna inanmayan insanlarlar var ve bunun sahip som olayından sonra gelmesini manidar buluyorlar. hayır, hesap doğrulama olayının hukuki bir kaygısı yoktur. ki zaten yaklaşık 6 aydır planlanan ve üzerine çalışılan bir sistemdir. sahip som bundan 1-2 ay önce hakkımda yazılan her şeyi silin yoksa sizi mahkemeye vereceğim diye mail attığında ona ne diye geri dönüş yaptığımı merak edenlerle paylaşabilirim.

    18 yaş sınırını gelen tepkiler üzerine kaldırdık, ki zaten onu da tepkilere göre açık bırakmıştık.

    sözlüğe herhangi bir saldırı olsa ve veritabanı ele geçirilse dahi, tc kimlik numaralarınız kimsenin eline geçmez, çünkü allah belamı versin ki kimlik numaralarınızı bir yerde saklamıyoruz lan. sadece https://tckimlik.nvi.gov.tr adresinden gelen true ya da false cevabına göre doğrulama yapıyoruz.

    ayrıca sözlük aracılığıyla özel bilgilerinizin (ad,soyad,doğum yılı) birileri tarafından ele geçirilme riski, herhangi bir devlet kurumundan ele geçirilme riskinden inananın çok daha azdır.

    son olarak, bu uygulama sonucunda, sözlük yöneticileriyle tartıştığı zaman hayatının kaydırılabileceğine inanan insanlar var. heyhat.

    uygulama belki tamamen sözlükteki çoklu ve sahte hesaplarının önüne geçmeyecektir ama bunu ciddi biçimde azaltacaktır. ayrıca bu uygulama sonrasında herhangi bir sebeple sözlükten uçurulmuş kişilerin en az 1 sene dolmadan tekrardan sözlüğe farklı kullanıcı adlarıyla üye olmalarını engelleyeceğiz. aynı zamanda yine uygulamanın psikolojik olarak yaptığı baskının sonuçları çoklu ve sahte hesapların açılmasını azaltacaktır.

    işte bu uygulamadaki asıl amacımız buydu: psikolojik baskı...

    aslında herkes burada t.c. kimlik numarasına takılmış ama yöntem olarak ne yazık ki başka bir yöntem geliştiremedik.

    aynı ip üzerinde hatta aynı bilgisayar üzerinden farklı kullanıcılarla sözlüğe bağlanıp tamamen birbirine zıt şeyler yazan, tamamen insanları kışkırtmak için yazılar yazan, tamamen nick altlarında takıldığı insanlarla saldırmak için diğer hesaplarıyla yazılar yazan birçok hesap tespit ettik. biz bu insanların hesaplarını kapattığımızda faşist olduk, diğer hesapları da genelde ya kardeşi ya da çok yakın bir arkadaşı oldu. olabilir mi? elbette olabilir. ama olmama ihitmali daha fazla değil mi sizce de?

    sonuç olarak derdimiz, hukuki bir durumda götümüzü kurtarmak değil, sözlüğü daha okunabilir, daha yazılabilir bir yer haline getirebilmek. bu uygulamayı kendimiz için geliştirmedik, tamamen sözlük kullanıcıları için geliştirdik. ve gelen tepkilere göre de bu uygulamaya gidip gidilmeyeceğinin kararını vereceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın