• 89
    amacına hizmet etmediği ve edemeyeceği için, hangi mantıkla uygulamaya konulduğu merak uyandıran olay.

    amacına neden hizmet etmeyeceği zaten defalarca yazıldı. ancak eğer gs sözlük moderasyonu, tc kimlik numarasından tutulan takımı tespit edebiliyorsa, hiç buralarda harcanmasınlar, cia, kgb neyin kendilerine kucak açacaktır.

    burada sorun güven sorunu değil. bir uygulama getiriliyorsa ''ben yaptım oldu'' mantığıyla hareket edilmeyip, nedenleri açıkça ortaya konulmalı. ancak daha önce de defalarca belirtildiği gibi bu uygulama, belirtilen sorunların hiçbirisine çözüm bulmuyor. ayrıca pek çok yazar tarafından da yanlış algılanmış durumda.

    misal, ''bu uygulamayla istediğiniz gibi atıp tutamayacaksınız artık.'' deniliyor. yok efendim, isteyen istediği gibi atıp tutmaya devam edecek. atıp tuttuğunuz entryleriniz eskiden nasıl muamele görüyorsa, aynı şekilde muamele görmeye devam edecek.

    yabancı uyruklular konusu ise tam bir muamma. açıkçası ben moderasyonun, yabancı uyruklular konusunda ''bizimle irtibata geçsinler'' açıklamasından öte bir şeyler duymak istiyorum. şimdi mesaj atıp, ''ben yabancı uyrukluyum, hesabımı doğrulatmayacağım'' demek yeterli mi? yeterli değilse moderasyonun doğru söyleyip söylenmediğini anlamak için uyguladığı yöntemler nedir? eğer yeterliyse, benim tc vatandaşı olarak yapmakta zorunlu olduğum, yapmadığım takdirde hesabımın silineceği bir ortamda, yabancı uyruklu olmak ekstra bir avantaj sağlamıyor mu? ya da tam tersi, ben sadece tc kimlik numaramı vererek işin içinden sıyrılıyorum da, yabancı uyruklu yazar, durumunu kanıtlamak için ekstra çabalar içerisine girmek zorunda mı kalıyor?

    her yönüyle gereksiz bir uygulama olduğu aşikar. belki yeni açıklamalar gelir, aydınlanırız ve hesabımızı doğrularız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın