• 88
    herkesin konuyu kendi penceresinden değerlendirip, kendince haklı ya da haksız sebeplerle eleştiriyor olmasını anlıyorum, saygıyla da karşılıyorum.

    olaylar sayfasını geriye dönük olarak incelediğinizde, zaman zaman sözlükte güvenlik açıkları tespit ettiğimiz için bir ya da birkaç gün sözlüğü kapatmak durumunda kalmış olduğumuzu göreceksiniz. sözlüğe direkt olarak dışarıdan yapılan saldırıları bir yana bırakıyorum, bunun haricinde iki ya da üç kere sözlüğü hack etmek için uğraşan ve sözlükte açık buldu ise o şekilde, bulamadıysa hosting hizmeti aldığımız firmanın sunucuları üzerinde bazı açıklar bularak sözlüğe zarar vermeye çalışan ve bu amacına ulaşmış ya da ulaşmak üzere olan bazı kişileri tespit ettik. bu kişilerin "sözlüğe üye olmadan" yani sistem içinde en azından çaylak/okur/yazar vb. yetkilere sahip olmadan bu şekilde bir eylemde bulunma imkanları teknik olarak pek mümkün değil. bu niyette olan kişiler halen sözlükte mevcut olabileceği gibi yazar alımlarının açılması ile sözlüğe zarar vermek amaçlı üye olan lamer/hacker vb. kötü niyetli kişilere karşı önlem alabilmek, hesap doğrulama konusunda öncelikli amacımızdı. daha önce de yazılmış, evet kesinlikle yüzde yüz güvenlik mümkün değil ama bizler de "nasılsa tam güvenlik yok" diyerek bir şey yapmamak yerine sözlüğün selameti açısından kendimizce bazı önlemler almaya çalışıyoruz ve bu konuda her öneriye de açığız.

    senelerdir bilişim sektöründe çalışan ve mesleğim gereği şu an binlerce insanın; değil t.c. kimlik numarası, aktif kredi kartı bilgisinden tutun da aklınıza gelebilecek tüm bilgilerine istediğim an (gerek şirkette, gerekse de şu an olduğu gibi evden şirket sistemine bağlanarak) erişebilecek bir konumda iken, sözlük yazarlarının kimlik numaralarına, kendilerine ait tüm bilgilerine (kredi kartı, banka hesap no.ları, şifreleri, adres, telefon, dna kodlarına kadar aklınıza ne geliyorsa) sahip olsam dahi, bu bilgileri kötü amaçlı kullanmak ne olursa olsun hayatta yapacağım(ız) en son iş bile olamaz. dediğim gibi zaten işim gereği bundan çok daha fazlasına anında erişebilme yetkim de mevcut ancak işin o tarafı karanlık taraf, bizim bulunduğumuz yer değil yani. hesabını doğrulama konusunda tereddütte kalanları anlıyorum, bu konuda gerekli açıklamalar yapıldı ve ayrıca bu konuda kendilerine ne gibi bir garanti de verebiliriz bilmiyorum ama biz bu tip yollara başvuracak kadar şerefsiz insanlar yani hırsız ya da dolandırıcı değiliz.

    birileri şu ya da bu şekilde sözlüğe zarar vermek isterse öncelikle caydırıcı amaçlı olarak alınmış bir önlemdir hesap doğrulama. sadece galatasaraylı'lara özel bir platform, amacı belli ve mümkün mertebe kaliteyi ilke edinmiş en azından nihai amacı bu olan bir sözlük. o nedenle her elini kolunu sallayanın rahatça girebileceği ve istediği gibi at oynatabileceği bir yer olmamalı burası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın