• 50
    sözlüğün tartışmalı yeni uygulaması. açıkçası, nedenlerini anlamakla birlikte, karşı çıkanların bir kısım argümanına hak veriyorum.

    yapılma nedenlerine gelirsek,sözlüke sadece trollük için girenlere caydırmalık bir gösteri olacağını düşünüyorum. trollük yapmayı çok ciddiye alıp, bu konuyu kovalamak isteyenler olacaktır ama çoğunluğu "eeee bu nasıl iş lan" deyip bırakacaklardır sadece psikolojik nedenlerden dolayı.

    aynı zamanda uygulama gördüğüm kadarıyla tamamen devletin kendi sitesinden alınan kaynak kodla çalışıyor. yani sözlük içi bir modül değil, sözlüğün serverlarında kayıt tutacak bir sistem gözükmüyor ortalıkta. bunun iyi anlaşılması lazım. yani savcılık falan gelip de şu adamın kimlik numarası sen de var mı? diye sorsa bile bir cevap alamaz. zaten savcılık bu tarz şeyler için kimlik numarası falan istemez ip kayıtlarından girer işin içine.

    anonymity tartışmalarına gelirsek de, internet dünyasında aslında anonymous olmadığımızı düşünmekle beraber insanların kaygılarını görüyorum. eğer başlıklarda insanlar hakkında sallama özgürlüğünden bahsediyorsanız, anonymous olmanız bile resmi makamlar karşısında sizi kurtaramaz.

    eğer moderasyondan yazarlarına can siper olmasını istiyorsanız da, bu sorumluluğu onlara yüklemenin çok ahlaklı bir duruş olmadığını kabul etmeniz gerekir.

    hesap doğrulamanın benim için en önemli artı tarafı şudur. burayı ciddiye almayan insanların gitmesini sağlamak. sözlüğün bir platform olarak gelişmesini, galatasaray'a birşeyler katmasını isteyenlerle, en basitinden söyleyeyim galatasaray'ı siklemeyeyip,kendi egosunun üzerine titreyen, sürekli kendi nickinin altına bugün benimle ilgili birşeyler yazılmış diye bakıp çıkan, ilgi manyağı adamların, tc kimlik numarasına yükledikleri büyük anlamlar sayesinde buraya artık gelmeyeceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın