• 1
    tff tarafından spor toto süper lig 2011 - 2012 sezonu öncesi alınan karar.

    böylelikle şike ile ilgili yapılacak her tezahürat küfür ile eşdeğer sayılmış ve yapılması durumunda cezaya çarptırılacağı bildirilmiştir. tezahürattan ziyade şike ile ilgili pankart asılması da, cezanın 2 katına çıkması ile cezalandırılacaktır.

    kaynak: http://gss.gs/2i

    2010 - 2011 sezonu futbolda şike soruşturması başladığından beri federasyonun 3 maymunu oynadığını hepimiz biliyoruz. en başından beri ortalıkta dönen düzenbazlığı görmeyelim istendi; yeri geldi bu ateş üfleyerek sönmez dedik, sırf yapılması gereken en doğru hareketi söyledik diye fırsatçılıkla suçlanmış, benzeri açıklamaların devam etmesi durumunda hakkımızda disiplin talimatı ile ilgili hükümlerin işletileceği belirtilmişti, kısacası ''bilmeyeceksin, bildiğini söylemeyeceksin'' dendi.

    http://gss.gs/Wo

    tıpkı bugün, şike ile ilgili yapılacak tezahürat ve pankartların, küfür ile bir tutulup cezaya bağlanması gibi, ağzımıza bant bağlanıp sansüre maruz kalmamız gibi. bu yasağın getirilmesindeki niyetlerinin ''ortamı germek ve kaos yaratmak isteyenleri engellemek'' şeklinde olduğunu belirterek kılıfa uyduracaklarını biliyorum. fakat asıl amacın, bunun konuşulmasını engelleyerek unutulmasını sağlamak olduğu için bu yasaktan son derece rahatsızım.

    tribünde kaos ortamı oluşmasını istemeyen bir federasyon, ''bazı maçlarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik, teşvik primine teşebbüs olduğuna kanaat getirmesi'' sonrası gerekli olan cezaları verirdi. ancak bu şekilde temizlenirdi futbolumuz, taraftarın ağzına bant yapıştırmakla bir yere varılacağını düşünmek düpedüz gericiliktir.

    (bkz: 15 ağustos 2011 tff'nin şikeyle ilgili basın açıklaması)

    böylelikle ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena'da vermemiz gereken tepkiyi belki gösteremeyeceğiz. fakat susacağımızı düşünenler de büyük bir yanılgı içindedir. biz o 3 maymunu oynamıyoruz.

    http://gss.gs/Aq *
App Store'dan indirin Google Play'den alın