• 55
    halihazırda yarışmacı bir lige dönüşmeye başlayan türkiye süper ligine vurulacak darbedir.

    birkaç yıl öncesine kadar bu sistem getirilseydi şimdikinden daha çok kişiye mantıklı gelebilirdi. zira bundan önce türkiye ligi'nde üç büyüklerden 2 takım alıp başını gider, yarışta olmayan büyük ne kadar kötü olursa olsun 3. olur, diğer anadolu takımları da kendi arasında takılırdı. fakat gerek bursaspor'un şampiyonluğu, gerek trabzonspor'un şampiyonluğu averajla kaybetmesi(ki nasıl kaybettiği meçhul), artı olarak da 3 büyüklerin eskisi gibi anadolu takımlarını eze eze yenememesi bütün bu gidişatın değiştiğini kanıtlar niteliktedir.

    bu play-off denen gereksiz sistemi uygulayan ülkeler hangileri? belçika, yunanistan, hollanda*, iskoçya falan filan. ne yapıyor bu ülkelerin takımları avrupa'da mesela? hangi lig yükselişte? bu ligleri referans almak için argümanımız nedir anlayamıyorum.

    bu sisteme geçiş, 4 büyük ligin arkalarında kendine yer araması gereken, son yıllarda kalitesi yükselmeye başlayan süper ligi geriye çekmekten başka bir şey değildir. türk futbolunun geleceğiyle zerre ilgilenmeyip, kendisine daha çok rant sağlamaya çalışan yayıncı kuruluşun; artık kendi kulüplerine de kendilerine de faydası kalmayan ilhan cavcav gibi troll'lerin desteğini arkasına alarak iş yapmak da ancak bu tff yönetimine yakışırdı.

    büyük galatasaray yine duruşunu sergileyecektir akılcı bir şekilde. tüm bu virüslere inat.
App Store'dan indirin Google Play'den alın