• 6
    faryd aly camilo mondragon, galatasaray kariyerindeki ilk, futbol kariyerindeki ikinci frikik golünü bu maçta selçuk inan'dan yemişti. fransa'da düzenlenen 1998 fifa dünya kupası'nda h grubu'nda lens şehrindeki stade felix bollaert'te oynanan 26 haziran 1998 kolombiya ingiltere maçında david beckham'dan yediği frikik golü ise futbol kariyerinde yediği ilk frikik golüydü.

    aslına bakılacak olursa maçtan sonra ne sahada oynanan futbolun tekniği, ne de taktiği konuşulmuştu. üzerinde durulan tek konu ''it gibi sıcak havalarda maç mı oynatılır lan ?'' ve türevleriydi. yanlış hatırlamıyorsam, michael meduna yere yığıldıktan sonraki ilk müdahalesini mondragon yapmıştı. o zamanlarda manisa 19 mayıs stadyumu'nun atletizm pisti bulunuyordu ve tribünler sahaya çok yakın değildi. meduna'yı alıp hastaneye götürmek için saha kenarında hazır bekleyen ford transit marka ambulans ise sahanın içine kadar girmişti. meduna hastaneye götürüldükten sonra maç durmuş, herkes hastaneden gelecek haberleri beklemeye başlamıştı. yaklaşık 10-15 dakika sonra ise stat anonsçusu ''sayın taraftarlar, meduna ağır bir kalp spazmı geçirmiştir fakat ciddi birşeyi bulunmamaktadır'' şeklinde bir duyuru yapmış ve stat alkışlarla yankılanmıştı.

    ben de bu maç ile alakalı pek teknik-taktik birşey hatırlamıyorum. bildiğim, 2-0 gerideyken son 19 dakikada binbir zorluklarla 2-2'ye getirdiğimizdi. o lanet sezonda 2 puanı orada bıraktığımız ikinci maç, ve ikinci deplasman maçıydı.**

    bize gol atan o zamanların vestel manisasporlu futbolcuları selçuk inan ve hakan kadir balta'nın bugün galatasaray forması giyiyor olmaları, bizim gollerimizi atan necati ateş ve sasa ilic'in ise o sezon sonunda takımdan ayrılmış olmaları ilginç enstantelerdir.

    ek olarak, mondragon mavi kaleci kazağı, galatasaray'ımız ise 2006-2007 sezonunun sarı-kırmızı çubuklu adidas forması ile mücadele etmişti.

    (bkz: tarihte bugün)
App Store'dan indirin Google Play'den alın