• 1
    şimdi, açıkçası bunun farazi; lâkin çıkarımlar neticesinde vardığım bir durum olduğunu söylemem gerekir. şöyle açıklayayım:

    1. ortada drogba söylentileri, hatta söylentinin dahi esamesi yokken sözlükte konuşulmaya başlanmış, bir iki gün sonra başkan "taraftar istiyor, o yüzden çalışmalarımız olacak." demiştir. aylardır da konuşuluyor.

    2. barış ve mustafa (ayhan'ı saymıyorum kusura bakmayın) ikilisi hakkında sözlük 1 yıldır kendini yırtmış, gitmesi istenmiş ve sözlükte tepkilerin en yoğun olduğu vakitlerde bu futbolcularla yollar ayrılmıştır. özellikle mustafa sarp ile henüz yollar ayrılmamış ve kamptayken verilen tepkilerin geri dönüşü olmuştur.

    3. kader keita, keza kimse geri dönüşünü konuşmuyorken sözlükte "geri gelse ya" şeklinde ufaktan bir kıpırdanma olmuş, çok geçmeden önce fatih terim, sonra da ünal aysal "taraftarın bir beklentisi var, almak istiyoruz" mihvalinden açıklamalar yapmıştır.

    4. kaleci transferinde ne idüğü belirsiz, kıçında kıllar ağrımış bir brezilyalıyla (yemin ederim ismini hatırlayamadım bile şu an) anlaşılmış, hatta ön protokol imzalanmışken sözlükte büyük bir yaygara ve tepki tufanı kopmuş, bu yaşta bir kalecinin, özellikle kalliteli kaleci sözü verilmişken getirilmesini -doğal olarak- kimse istememiş, gıyabında başkan "taraftar istemiyor. derhal yıldız ve kaliteli bir kaleciyle anlaşma yapılsın" diye yönetim bazında transferi veto etmiştir.

    5. şike soruşturması kapsamında, ilk açıklamaların "iddaname beklenecek, ligler belirlendiği tarihte başlayacak" şeklinde olmasının ardından kulüp bir süre sessiz kalmışken, yine sözlükte bu sessizlik ve tepksizlik sıklıkla eleştirilmiş, bu eleştirilerin tavan yaptığı bir günün ardından, ünal aysal tarafından herkesçe malum "bu ateş üfleyerek sönmez, çözüm zamana yayılamaz" başlıklı oldukça sert açıklama yayınlanmıştır.
    ---

    şimdi bunların bir veya ikisi tesadüf olabilir ama ben ünal aysal'ın sosyal platformları takip etmek için bir ekip görevlendirdiğini, bu ekibin getirdiği bilgi ve raporlara oldukça kıymet verdiği teorisindeyim. umarım böyledir ve umarım böyle devam eder. her ne olursa olsun galatasaray sözlük eskisinden çok çok daha etkin ve taraf bir rol oynuyor galatasarayımızın yönetilişinde...
App Store'dan indirin Google Play'den alın