• 21
    her devrin yetiştirdikleri aynı devrin yetiştirdikleriyle kıyaslanmalıdır. çünkü her devrin özellikleri, imkanları farklıdır.

    herkes arda'yı metin oktay ile kıyasladı. çok büyük bir yanlış. çünkü metin oktay'ın zamanlarıyla şimdiki zaman farklıdır. dedelerimizden hep duyarız eski dostluklar, eski bayramlar şimdi yok derler.
    eskiden imkanlar kısıtlıydı, avrupaya gitmek çok zordu, futbolda büyük paralar yoktu. her futbolcu hemen hemen aynı paralar kazanırdı. böylelikle futbolcuların takım tercihlerinde ilk faktör para değil duygu olurdu. hangi takıma duygusal olarak bağlıysa onu seçerdi.

    şimdi ise avrupaya transfer olmak çok kolay, avrupaya gitmek eskisi gibi zor değil. futbolcuların seçenekleri, imkanları çoğaldı. böylelikle futbolcuların hayalleride genişledi, gelişti.

    eski dönemlerde futbolcular sevdiği takımların efsanesi olmak isterlerdi şimdi ise yabancı takımlarda başarılı olmak istiyorlar.

    şunu unutmayalım bundan sonra eski efsane futbolcular gibi futbolcular olmayacak. bir futbolcu bir takımda 20 sene oynamayacak. bir futbolcu takımını ne kadar çok severse sevsin o takımda hayat boyu kalamaz. çünkü endüstriyel futbol, futboldaki duyguyu yok etti. bir işin içine para girdiği vakit orada duygu yok olur.

    herkesten ricam bundan sonraki futbolcuları eski dönemin futbolcularıyla kıyaslamayın. bu eski dönem futbolcularını yüceltirken şimdiki dönem futbolcularını bitiriyor. hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın