• 1
    metin oktay bir efsanedir. efsanelerin varlığının sebebi gelecek kuşaklara ilham olmak, onlar için birer rol model olmaktır. metin oktay bu sıfatı gökten zembille inerek kazanmadı. kişiliği, galatasaraylılığı, insanlığı ile yıllar sonra kazandı. metin oktay palermo'ya giderken havaalanında taraftarlar, yöneticiler dahil herkes tarafındab arkasından su dökülerek uğurlanıyor.

    e arda da onun formasını giyerken, onun pazubandını takarken bırakın da kıyaslayalım. başka kimle kıyaslayacağız arkadaş? van gommel'le mi?

    şunu iyi ayırt etmek lazım. ben metin oktay ile kıyaslarım. çünkü o bizim görmek istediğimiz galatasaraylıdır. şimdi tabiki de biz yeni nesil oyuncularda metin oktay'ı bulmaya çalışacağız. her dönemin kendi efsanesi vardır. e 2000li yılların efsane adayı da arda. tabiki biz arda'da metin'den şeyler görmek istiyoruz. beş yıl sonra atıyorum hasan diye biri çıksa altyapıdan ben onda da metin oktay'ı görmek isterim. 50 yıl sonra başka birinde de.

    kıyaslamanın amacı ya da benzetmenin diyelim, galatasaray futbolcusunda metin oktay'dan yani saf galatasaraylılıktan iz görmektir. galatasaray sporcusu nasıl olmalıdır sorusunun cevabıdır bu kıyaslama. halan şükür metin oktay'da daha çok gol atmıştır ama metin oktay değildir galatasaraylılar için.
    metin galatasaray'ın en saf halidir. o yüzden ben kıyaslarım arkadaş metin oktay ile arda'yı çünkü ben arda'da metin'i görmek istedim hep. arda'nın asla olamayacağını biliyordum. ama arda'da o galatasaraylılığı görmek istedim. kıyasladım. taki bugüne kadar. bugün anladım ki ha ribery ha arda fark yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın