• 68
    bugün yaşanılan tatsız olaylar sonrasında * yeniden bir bildiri yayınlanan interaktif oluşum;

    her galatasaray taraftarının desteklemesi gereken kampanyadır.
    --- alıntı ---

    anlamayanlar için bir kez daha…

    türk futbolunun yaşadığı en büyük krizlerden biri olan ” şike skandalı ” hakkındaki soruşturmanın başlamasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçti. bu zaman zarfında kamuoyunun da dikkatini çektiği gibi gazetecisinden, hukuk adamlarına; spor yazarından, yöneticilere; iş adamından, devlet görevlisine kadar herkes bu olayla ilgili yorum yaptı, söz söyledi. bu olaylar daha gündemde değilken temiz futbol, dürüstlük, adalet peşinde koştuğunu iddia eden ve medyada önemli görevlerde bulunan birçok insanın aslında gazetecilik mesleğinde yeri olmayan çeşitli kaygılarla, iş başa gelince ya söz söylemeye korktuklarını ya da tamamen yön değiştirerek bu olayları savunacak hale geldiğini gördük.

    somut bilgi ve belgelere ulaşmadan, varsayımlarla galatasaray ismini bu ‘şike soruşturmasına’ karıştırmaya çalışan basın organlarını hayretle takip etmekteyiz. gün içinde de izlediğimiz yayınlarda, kulübümüzden yapılan açıklamalara rağmen, bazı yayın organlarının aksi yönde yayın yapmalarının hiç bir şekilde basın ve habercilik etiğine yakışmadığı açıktır.

    görünüşe bakılırsa bazı kişi ve kurumlar algıda güçlük çekiyorlar. öyleyse bir kez daha tekrarlamakta fayda var. 530 yıllık geçmişiyle galatasaray camiasının bir şekilde bu tip kirli işlere bulaşmış olabileceğini aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz.

    kaldı ki bu oluşumun kuruluş amacı galatasaray’ın bu olaylardan uzak tutulması ya da rakiplerimizin zor durumundan faydalanıp kendimize çıkar sağlamak değildir.
    bizler bu oluşumu ortaya koyarken toplumun önemli bir kısmının bu olaylar karşısında takındığı çirkin tutumu da protesto etmek istedik.

    bir kez daha belirtmek isteriz ki; en kısa sürede bu soruşturmanın tamamlanmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

    ve bu hassas ortamda türk spor medyasını da yaptığı haberlerde daha dikkatli ve özellikle tarafsız olmaya davet ediyoruz.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın