resim
Andrey Arshavin
Görev:Genel Müdürlüğün Yardımcısı
Takım:Zenit
Yaş:43
Uyruk:Rusya
  • 190
    kendisi 1981 doğumlu olup bildiğim kadarıyla arsenal ve zenit dışında hiç bir takımda oynamamıştır. kendisini ilk defa uefa kupası finalinde izlemiştim ve hayran olmuştum. ondan sonra da zaten esti gürledi. arshavin patlamasını geç yapan futbolcular familyasındandır. orta sahanın önünde her pozisyonda çok rahat oynayabilir. zaten arsenal'e transfer olurken arsene wenger yaptığı basın toplantısında arshavin'i her yerde kullanabileceği için seçtiğini söylemişti. aslına bakarsanız arsenal'de öyle çok büyük bir futbol oynamamıştır. bunun sebebi arshavin'in yetersizliği değil, arsenal'in oyun taktiğinden kaynaklanmasıdır. arsenal dünyada barcelona'ya en yakın futbolu oynayan takım. yani 90 dakika boyunca takım halinde defans, takım halinde hücum, top hakimiyetinin sürekli takımda kalması ve pas. böyle bir takımda bireysel anlamda kendini göstermek çok zordur. zaten arsene wenger rotasyonu seven bir adam defans bloğu ve fabregas haricinde bir maça hangi kadroyla çıkacağını kestirmek gerçekten zor. yani futbolcunun oynayarak istikrar sağlaması gerçekten zor bir teknik adam. belki de arshavin in o beklenen messi potansiyelini göstermemesinin nedeni buydu.
    2009 yılından bu güne kadar arsenal formasıyla geçirdiği döneme bakarsak aslında gayet iyi bir performans görebilirsiniz. bana göre topla depar atma konusunda dünyanın en iyi 3 4 adamından biridir. topsuz oyun konusunda eksikleri olduğu bir gerçek ve arsene wenger bu sene özellikle bu konuda 3 4 kere açıklama yaptı. ama zenitte geçirdiği 9 sene boyunca buna ihtiyaç duymamıştı. şu an avrupanın her takımında oynayacak kapasiteye sahiptir. kendisi duvar olabilecek bir forvet ile gol kralı, araya kaçabilen bir forvet ile asist kralı olabilir. aslında tam bir serbest oyuncudur. ne kanada kitleyebilirsin, ne de sadece forvet arkası oynatabilirsin. onu sahaya çıkardığında tek yapman gereken serbest bırakmaktır. rusya milli takımı ile euro 2008de ve zenit formasıyla geçirdiği mükemmel sezonda da zaten böyle oynamıştır. 90 dakika boyunca kah kendini kanatlara atmıştır, kah orta sahada oynamıştır, kah forvete geçmiştir. şut çekebilir, çalım atabilir, pas yüzdesi onun hızında ve tekniğinde bir adama göre gayet iyiydir(hele ki arsenalde geçirdiği zamandan sonra) oyunu okuyabilir, bir takımı ipten alır.
    sağda solda bir çok takımla ismi yazılıyor çiziliyor. eğer arsenal bu adamı elinden çıkarmak istiyorsa bunun tek nedeni arsene wenger'in kafasındaki sistemden uzak olması. arsene wenger bir futbolcunun topla münasebetinden çok topsuz oyunu ne kadar oynadığına dikkat eden bir adam. ve arshavin'in tek eksiği bu. ayrıca 30 yaş arsenal açısından bakılırsa 45 yaşa eş değer görülüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın