• 10
    deyim yerindeyse, bütün dünyanın gözü bu davanın üzerindeyken izine çıkmasının tek nedeni olabilir, o da kendi takımının ipini kendisi çekmek istememesi sanırım. tabii ki bu bir varsayım zira ortada henüz kesinleşen bir şey yok. delilleri görmediğimiz ve kesinleşen bir mahkeme kararı olmadığı için de kimseye suçlu diyemeyiz. ama baktı ki deliller sağlam, harbiden şike yapılmış "bari sandalyeye tekmeyi vuran * ben olmayayım, her şey ortada, başka savcı da olsa aynı karar verilecek" diyerek tatile gittiyse bunu anlarım. elindeki deliller nedir, ne değildir bilmiyoruz ama cidden sağlam deliller varsa muhtemelen bir taraftarın başına gelebilecek en kötü durumlardan biri ile karşı karşıya kalmış durumda.

    kendimi bir an onun yerine koydum da cidden zor lan. düşünsene kendi takımını küme düşüreceksin. tabi dediğim gibi deliller cidden sağlam ise, ha yok "bu deliller hava, bu davadan bi'şey çıkmaz, kalan prosedürleri siz halledin, hadi ben tatile kaçıyorum" dediyse de, ki bu da mümkün (masumiyet karinesi falan filan) o zaman kendisine iyi tatiller dilemek isterim.

    tabi bu arada önemle belirteyim; bu yazıyı sayın savcımızı eleştirmek için filan değil, empati ve varsayımlar üzerine yazdım. kendilerinin çok zor ve çok önemli işleri büyük bir ciddiyet ile ve meslek ilkelerinin gerektirdiği şekilde yaptıklarına olan inancım sonsuz. gerek şahsen gerekse de sözlük olarak hakim, yargıç, savcı ve tüm yargıya olan sevgi ve saygımızın sonsuz olduğunu belirtmek istediğimi de saygılarımla arz ederim.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın