• 188
    çarşı yine popüler oldu. anlaşılan çarşı sadece popüler olmaya karşı değil. demek ki çarşı'yla ilgili bir kaç şey söylemek zamanı geldi.

    çarşı algılandığı gibi homojen bir grup değil. içinde bilet için birbirini bıçaklayanlar da var, esprili pankart, beste yapanlar da. ikisi farklı. mesela ali sami yen2e küfür edenler başka, şike soruşturmasındaki şahane yazıyı yazanlar başka. karıştırmamak lazım.

    benim gençliğimde en zevksiz maçlar beşiktaş maçları olurdu. hem gece sokakta hem de tribünde. gece nasıl stadın yanına yaklaştırmazlar, yakalarlarsa fena benzetir ve korkuturlarsa tribünde de bir o kadar silikti beşiktaş taraftarı.

    gece çok güçlüydüler, belalı tiplerdi. tribünde ise 3lü çekmek, siyah-beyaz diye bağırmaktan başka bir şey bilmezlerdi. dediğim zamanlar optik başkanın henüz başkan olmadığı, sokak serserisi olduğu zamanlardı. allah rahmet eylesin, tanırdım, çekinirdim.

    mesela fenerbahçe taraftarı böyle değildi. tribünde bir şarkı uydurur söylersin, kısa süre sonra kontrası gelirdi. beşiktaşlılar sadece dövmekle tehdit ederdi. gerçi bahsettiğim dönem peygamberlerin, yılmazların, seboların tribünde etkin olmaya başladıkları zamana kadar sürdü ve bitti.

    sonradan, çarşı'nın besteleri, pankartları çok şaşırtmıştı beni. ne oldu bu beşiktaşlılara demiştim.

    bir grup var çarşı içinde. eli kalem tutan, okuyan, yazan, müzik dinleyen. zeki, fırlama tipler. çarşı'nın meşhur olmasını bu grup sağlıyor. çarşı'nın ağır abileri de bunlara karışmıyor, hatta kolluyor. güzel bir paravan zaten bu, ağır abiler diğer bütün tribünlerdeki meslektaşları gibi aynı işere devam ediyor. karaborsa falan filan.

    fenerbahçe zaten çok karışık. ciddi bir güç savaşı var tribünde. aziz yıldırım da topa direkt girdi bir kaç yıl önce, iyice karıştı.

    ama ultraslan çarşı'nın yaptığını yapabilir. galatasaray taraftarı içinde çarşı'dan çok daha zeki tipler olduğunu biliyorum. sözlükten bile belli değil mi? ne kadar çok zeki, fırlama adam var, fark ediyorsunuzdur.
    ama ultraslanın ağır abileri böyle bir gruba izin vermiyor. ya da kimseden böyle bir talep gelmiyor, bilmiyorum. pankartların büyük çoğunluğunu hazırlayan ua karşı en son kendini fesh etmişti, sonra ne oldu bilmiyorum.

    galatasaray sözlük, tt arenaya geçtikten sonra güzel pankartlar hazırladı, hayde bestesini yaptı (çok yayılmadı ama). bunlar güzel girişimler. ultraslan sorun çıkartmazsa daha güzel işler olacak.

    yakında, çarşı galatasaray sözlük'e karşı pankartı asarlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın