resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 749
    ortada yanlış anlaşılma var. messi'nin milli takımda, barcelona'da oynadığı gibi muhteşem oynamadığı söylenmek isteniyor. bunu söyleyenler oldukça haklı. evet futbol bir takım oyunudur ancak "dünyanın en iyi futbolcusu" diyosun, " dünyanın en iyi takım oyuncusu" demiyosun.

    messi altyapısında yetiştiği takımın en önemli parçası. adam kötü futbolcu denmiyor ancak onun değerine değer katan barcelona'dır, barcelona'nın sistemidir. ancak dünyanın en iyi futbolcusu diyorsan eğer takım oyununu bırakacaksın, futbolcunun kendi özelliklerine ineceksin. ronaldo gittiği her takımda* bir numaralı isim oldu ve hemen hemen bütün maçlarında, farklı ülkelerde en iyisiydi. messi'nin ispanya'da ki performansının nedeni %60 barcelona sistemi %40 kendi yeteneğidir. ronaldo'nun ispanya'da ki performansının nedeni %30 real madrid %70 kendi yeteneğidir.

    benim gözümde ikisi de çok özel oyuncular ancak gözümde ronaldo daha kral futbolcudur. messi'nin "en iyi futbolcu" olması için barcelona'dan çıkıp başka takımlarda bu olağanüstü performansını göstermesi gerekir ki bu çok zor bir ihtimal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın