• 30
    anlayamadığım galatasaraylı. bu şike olaylarına her şeyden önce futbol taraftarı değil adalet taraftarı olarak bakmak lazım. bizler taraftar olarak -bu işlerden rant sağlayan tribün grupları üyeleri hariç- futbol takımlarına maddi manevi yatırımlarda bulunuyoruz. net olarak kanıtlandı diyemeyiz ama son gelişmeler göstermektedir ki her şeyden önce bizim maddi ve manevi gücümüz sömürülmüştür. bunu yıllardır zaten biliyorduk. bu kadar yüksek meblağların el değiştirdiği ortamlarda yolsuzluk olması imkansız. burda da, ingiltere'de de, amerika'da da... ama bu işi bu kadar özensiz, kabaca, ezerek yapmak bir tek bize mahsus.

    deniyor ki fenerbahçe'siz lig olmaz. doğrudur. ama burada bahsi geçen fenerbahçe 100 seneyi aşmış bir mazisi olan fenerbahçe camiasıdır. özellikle aziz yıldırım'la başlayan 2000 sonrası süreç balık hafızalara yem edilmemelidir. bu işin raydan çıkmasının nedeni fenerbahçe yönetimidir. neden? çünkü bu oyunun en güçlü oyuncularından biridir. ve bu gücünü kötüye kullanmayı seçmiştir. bu durumu en uç noktalara taşımıştır. hakem odaları basılmıştır, yayın kuruluşunun kabloları kesilmiştir, rakip taraftar tribününe o güne kadar görülmemiş kepazelikte bir ortam yaratılmıştır, medya, emniyet gibi çeşitli kuvvetlerle haksız rekabet sağlanmıştır vs. hep diyorum yineleyeceğim. gücünüz varsa bunu kullanacaksınız, rakibinizin kolunu bükeceksiniz; ama ekstra ekstra yardım alıp bir de rakibin kolunu kırmak kabul edilemez.

    ben inanıyorum ki fenerbahçe, galatasaray ve beşiktaş; yani türk futbolunun 3 büyüğünün birbirinden farkı yok. az veya çok hepsi bu işlerin içinde bulunmuşlardır. bunu itiraf etmemiz gerekir. kimse biz ak kaşığız diyemez. yalnız, seziliyor ki fenerbahçe bu işi abartmış ve sonunda bazı mercileri dur deme noktasına getirmiştir.

    bu iş nasıl temizlenir, kesip atarak temizlenir. şimdi ellerini ovuşturan renktaşlara da önerim sakin olmaları. bu işin arkasından çok iş gelir. ve eninde sonunda bize de ulaşabilir. yalnız cezalarda fark olacaktır. sonuçta bir yeniden başlama yaşanmalıdır. kulüplere buraya kadar her haltı yediniz, eyvallah dendi. bundan sonra en ufak falsonuzda gözünüzün yaşına bakmam denmelidir. burada ciddiyeti-yine söyleyeyim kanıtlanırsa- fenerbahçe küme düşürülerek gösterilir. öbür türlü bi şekilde hallederiz düşüncesi üste çıkar.

    taraftar olarak karar vermemiz gereken temiz bir lig istiyor muyuz istemiyor muyuz? türk toplumu olarak nefretten güç alır hale geldik. ortamdaki elektrik bir çok insanın işine geliyor. 30 yaşında bir taraftar olarak biraz da olayların tam farkındalığında olmadığım için güzel zamanları gülümsemeyle anıyorum. o zamanlar destansı zaferler vardı. manchester'ı elemek vardı...

    neyse sonuç olarak fenerbahçe'nin hak ediyorsa küme düşürülmesini canı gönülden isterim. ezeli rakip şu bu diye de bakmam. lakin tekrarlayayım o işler seneleeer önce rafa kalktı. ve bunu sağlayan fenerbahçe'nin tutumu oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın