• 275
    öncelikle http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23703341.
    ardından söylenecek ise çok şey var. yukarıdaki yazıyı okuduktan ve özellikle financial fair play düzenlemelerini anlatan dökümanı inceledikten sonra ünal aysalın bu mali tablo ile transfer yapmak çok güç demesinin arkasındaki nedenler anlaşılmakta. dert oyunculara ödenecek olan bonservis bedlleri değil, teknik direktör ve ekibi de dahil olmak üzere klübün bütün maaş harcamalarının klübün gelirine olan oranını %70in altında tutmak. bunu linkini verdiğim entry de yazılanlar gayet iyi anlatmakta.
    tüm bunlar ışığında bu sezon senelik kontratı 3.5 - 4 milyon avrolara seviyesinde çok fazla (kasıt 3 veya 4) oyuncu bulundurmak, 2012 haziran ayına kadar klübün futboldan (altı çizili olarak okuyunuz lütfen) kazanılacak olan gelirlerinin %50-%75 oranında arttırılamadığı durumlar haricinde çok da mantıklı değil gibi görünmekte.

    tabi taraftar olarak bizlerin ilgilendiği tek konu müzedeki kupa. kasadaki olan veya olmayan para değil. ama olaya yukarıda bahsettiklerim açısından bakacak olursak, sanki bana bir kaç sezona yayılacak olan bir yapılanma daha gerçekçi gelmekte. dolayısıyla ne kadar gönlüm elvermese de kontratı büyük olan bir stoper yerine gökhan zanı izlemek durumunda kalabileceğimizi kabullenmek daha hayırlı olacak. ya da diğer mevkiler için de istemediğimiz adamların gönderilemeyeceğini kabul etmek gerekebilir.

    ama kaynak yaratma konusunda ünal aysalın elinde sihirli bir değnek varsa bilemeyeceğim tabi. umarım önümüzdeki sezon en büyük başarılar bizim olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın