resim
Ersan Adem Gülüm
Görev:Teknik Direktör
Takım:Hume City FC
Yaş:36
Uyruk:Türkiye
  • 274
    son günlerde bir hayli hareketli saatler geçiren spor basınının yeni oyuncağı. transferi gerçekleşene kadar da gündemden düşmeyecek gibi görünen futbolcu. şimdi yaşanan olayların en başına, yani 2009-2010 sezon sonuna gidelim. tarih 2010 mayıs sonları..
    adanaspor süper lige çıkacak üçüncü takımın belirlenmesi için play-off'da. maçlar ali sami yen ve atatürk olimpiyat stadında oynanıyor. galatasaray'da tüm kulüpler gibi yapacağı transferler için futbolcu takibinde. tugay kerimoğlu'da ersan gülüm'ü son kez izleyip raporunu tamamlamak için maçta. hatta nisan aylarının spor gazetelerinde galatasaray ersan gülüm'ü istiyor diye haberler çıkıyor.

    bu da ilk bulduğum link : http://goo.gl/zyjBw

    biraz daha araştırmayla daha fazlası bulunabilir. hatta o dönem spor basınında anlaştığına dair haberler de var. velhasıl biz ersan'ı 2010 yılında istedik. adanaspor 2 milyon gibi bir rakam istedi. biz rakamı indirmeye çalışırken - centilmen - beşiktaş devreye giriyor ve bağları daha kuvvetli olması sebebiyle (serdar adalı'dan dolayı) elimizden alıyor.

    şimdi yapılan haberler, taraftarın attığı twitlere bakıyorum #dayanveefsaneol gibi komik şeyler dönüyor.

    1-) adanaspor başkanı dün telegol programına telefonla bağlandı ve galatasaray'dan resmi teklif yok dedi diyor. beşiktaş'la görüşüyoruz ama tekliflere açığız diyor.
    2-) sen satın alma opsiyonlu kiralama sözleşmesini yapmamışsın, sadece kiralama sözleşmesi yapmışsın sonra çıkıp dostluk bağlarından söz et. ama bize söz verdi. galatasaray çok rere rö rö. asıl olay, serdal adalı ailesinin adanasporla yaşadığı husumet ve o yüzden işi yokuşa sürdüğünün farkındayım adanasporun. yoksa bu iş bitmişti.
    3-) adanaspor başkanı ortamı kızıştırıyor hep söylemleri. geçen sene play-off oynadılar bu sene son maçta altay'ı yenip kümede kaldılar. gelirler düşmüş yeni sezon hazırlıkları, borçlar nasıl karşılanacak ? en karlı olarak yapacakları transferden neden daha düşüğüne razı olsunlar ?
    4-) mal satılmıyor-futbolcu istemeye istemeye başka kulube transfer oluyor zırvaları. aklıma nedense iett'nin biz insan taşıyoruz sloganı geliyor*
    gitmek istemezse sözleşme imzalamaz, açık ve net.
    5-) paralı başkan geldi iyice fenere benzediler lafları bir de. sansasyonel transfer peşinde koşan iki yıldız getirip dünyaaa* kulubüyüz diye ortalarda dolanan da bizdik dimi, evet.
    6-) centilmenlik olayına gelirsek; okan koç, mondragon, ilhan mansız vs gibi bir çok örnek var. centilmenliğinizi ve etik anlayışınızı gösteren, geçiniz bunları..
    7-) kapitalist futbol ühüü ! quaresma geldikten iki ay sonra kitap yazan, guti'ler almeida'lar fernandes'ler bizde yeter demirören'den yetmedi mi demirören'e dönen anti-kapitalist taraftarlar dimi ? bjk sevgisinden geliyor hepsi, tabii.

    ersan'ı kendi kulübümde görmek ister miyim ? hayır. ersan kısa bir sürede bjk camiasıyla bütünleşmiş bir futbolcu. bizim efsanelerimiz onların ki gibi altı ayda olmaz. beşiktaşlı duruşu, beşiktaşın çocuğu falan içi boşaltılmış laflardır. yabancılar bile beşiktaş'ın çocuğu durumunda iken kulübün emekçileri, alt yapıdan çıkan futbolcuları harca! deli ibo, nihat vs.

    bende kapitalist futbol'a karşıyım ama kulüplerimiz de artık dernek-vakıf değil, holding yani şirket. bir de defansımıza bakıp servet, gökhan, balta gibi gitmesini istediğim isimleri görünce defans takviyesi yapmamız şart. yabancı-yerli stoper hatta bek de oynayabilecek kapasite de oyuncu bakılıyor. ersan sol ayaklı gerekirse bek mevkiinde de kullanılabilecek ve yerli stoper kıtlığı yaşadığımız dönemde iyi bir isim. yaşadığı sakatlık ciddi, eski performansına ulaşacak mı şüpheli. ersan yerine serdar taşçı gibi üst düzey bir futbolcuya yönelmek daha doğru bir hamle olur. gerçi resmi ağızdan herhangi bir talebimiz olmadığı söylendi.

    gelirse ne olur ? çıkıp topunu oynadıktan sonra alkışlarız. biz fener'den kefen giyerim gs forması giymem diyen adamları gördük bu kutsal forma altında. yani baliç gibi revivo gibi hatta kazım gibi bir adam da değil ersan. ben işin biraz da futbol romantiği denilen yerde duruyorum. ama başarı ve taraftarlığımız kişiler üzerinden olmadı hiç, olmayacak da! kutsal armanın olduğu yer bizim yerimiz. taraftarız yani tarafız. ali-veli-ersan değil, sarıyız-kırmızıyız..
App Store'dan indirin Google Play'den alın