resim
İbrahim Akın
Görev:Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu
Takım:Altay SK
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 42
    hep kullanılan bi tabir vardır ya " ligimizde ender görülen" diye en çok o tanıma uyan futbolcudur.sadece ender görülmesi bişeyi iyi yapmaya yetmez ama ibrahim akın'ı ligimiz için iyi yapmaya yeter bence.

    bi kere en başta sol ayak.türkiye'de uzunca müddettir hatta ergün penbe-sergen yalçın (kesin bi kaç tane daha unuttuğum vardır) futbolu bıraktı bırakalı yerli sol ayaklı hücumcu yok.son zamanlarda çıkanlar içinde belki caner'i(pek hücumcu olmasa da) ve uğur boralı sayabiliriz.ibrahim akın bu yönden baştan avantajlı.

    bir hücumcudan beklenen çoğu özelliğe de sahip.şutu desek belki en önemli özelliğidir ibrahim akın'ın.gerçi 3-4 lük fener beşiktaş maçında çektiği şut ve attığı inanılmaz gol bence kariyerinin hem en güzel anlarından biri hem de kendini geliştirme konusundaki kararlılığını etkileyen en kötü anlardan da biridir ama şutunun iyi olduğu çok açık.

    çalıma gelince bu da gariptir ki türkiye de çok az rastladığım bi çalım yeteneğine sahip bu adam.hem dar alanda hem de geniş alanda çalım atabiliyo.dar alanda örneğin set hücumunda iki kişiden pres yediği anda ikisinden bi anda küçük bi hareketle kurtulabilme özelliğine sahip.bu çalım türüne rıdvanın barca'lı futbolculara sercanvari demesi kolaycılığıyla ardavari çalım diyebiliriz.geniş alanda attığı çalımlar da kontraya çıkarken hızı sayesinde-bu hız diğer özelliğiydi aq neyse- sağından atıp solundan geçme gibi henryvari çalımları da var.yani hem kontralarda hem set hücumlarında kullanılabilir.ayrıca türkiyede stili en çok messi’ye benzeyen adamdır ibrahim akın benim gözümde.biraz abartı evet ama stili diyorum.fiziğini de son yıllarda çok geliştirdi.

    bitiriciliğine gelirsek orda bazı soru işaretlerim var.zaten o soru işaretlerim olmasaydı yani en azından girdiği 3 pozisyonun 1 ini gole çevirseydi ibrahim akın şimdi değil bi kaç sene evvel üç büyüklerin transfer listesine girerdi.zaten ibrahm akın denince çoğumuzun aklına gelen fotoğraf başını ellerinin arasına almış ağzı hafif açık boş bakan yeni gol kaçırmış uzun saçlı turunculu bi adamdır.yani bitiriciliği tırt diyebiliriz bi kaç tane jeneriklik hayvani gollerine de selam ederek.

    bizde iş yapar mı? bence yapar.son 2-3 senedir i.b.b de futbolunu olgunlaştırdığını,sol ayaklı bırak hücumcuyu futbolcu sıkıntısı çektiğimizi,beşiktaştan büyük takım tecrübesi olduğunu göz önünde bulundurursak kadro derinliği için çok iyi bi adam olur ibrahim.sol ortasaha,üç forvetin solu,iki forvetten biri gibi kimliklerde de oynayabilme özelliği de var.
    selçuk inan'ın attığı arapaslarına nasıl deparlar atar allah bilir.buradaki tek sıkıntım yedek kalırsa formdan düşebilir mi ? veya küsebilir mi? fatih terim faktörü burda devreye girip onu kafa olarak sağlıklı tutmaya yetebilir.

    yaşı selçuktan 2 yaş büyük.futbolunun en olgun dönemine girdi de diyebiliriz klişe sıçarak.artık o da biliyordur ki galatasaraya gelirse bu onun son şansı.burada iyi olmak zorunda.o kadar yazdım gelmezsen çok üzülürüm demedi deme ibrahim.

    not 1:drogba gelirse bişeyimi kesmeyeceğim

    not 2: fritz ahlaksızı ibrahim akın'a ganyancı deyince dayanamadım.ey fritz hayatında kaç maça gittin,kaç kere yağmurlu havada bilet kuyruğunda sabahladın bilmiyorum ama azıcık galatasaraylı olsaydın metin oktayın rakı içip dağıttığı günün ertesi günü yoğun ısrarlara dayanamayıp(demişler ki "hep sayende kazanacak mıyız bugün de senin yüzünden kaybedelim be" ) o halde oynayıp 3 gol atıp kazandığımızı da bilir, içkiyi kumarı karıştırmazdın. ama ahhh işte ahh okumuyor bu gençlik.sen atletico madrid'i tut,chicago'yu sev.pis markacı.anca sabriyle dalga geç.bi vuruyo uzaya gidiyo heh tamam güldük ok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın