• 485
    kendilerini endüstriyel futbolun dısında görme gafletinde bulunmakla kalmayıp futbol romantikleri olduklarını iddia eden insan toplulugu. simdi bir de dayan ve efsane ol ersan diye bir mottoyu var etmeye calısıyorlar, nerde? twitterda. twitter ne? populer kulturun bir iletisim aracı. endüstriyel futbol dedigin ne? futbolun ve onun araclarıyla taraftar arasında bir satıcı-müşteri ilişkisi yaratmak, kendi icinde de futbolun vahsi kapitalist bütün nizamlara uymasını saglamak. sen buna cok karsısın ya besiktaslı, aslında sen tam da bu modern toplumun, populer kulturun, endustriyel futbolun göbegindesin, hatta kendisisin. sistemin kendi icinde var ettigi 'biz farklıyız, biz onlanları goruyoruz, biz alternatif sesiz' diyen bir guruhtur, besiktas taraftarı. sen hic birseyi göremiyorsun. bok dedigin seyin icinde, elestirdigin herkesten ve herseyden daha cok battıgını goremıyorsun, bu belkı ozelde bır besıktas taraftarı elestırısı olabılır ama genelde kendini sistem icinde oldugu gercegını farkedemeden ' alternatif' olarak adleden tüm insanlar icin gecerlidir. populer kultur dedıgımız seyden daha tehlikelidir onu dısındaymıs gıbı elestıren 'alternatif populerler'!
    senin baskanın endüstrinin ta kendisi, endüstriyel futbolunda basını cekenlerden.senin kulubunun bizati 100 milyona yakın borcu var baskanına ve yonetıcılerıne. yeter yıldırım demıroren dıye oraları ınleten asi taraftar, baskanı hunharca kulubu kendıne borclandırarak yıldızlar getırınce bu defa tersten yeter yıldırım demıroren dedı. buraya part- time futbol oynamaya gelen yıldızların buraya vergisiz, hic bir yerde goremeyecekleri parayı kazanmayı ve lüks ve tatminkar bir sehir istanbulda rahat edeceklerini, dusunerek gelmisken, sen kalktın hepsini futbol romantıgı ılan ettın. ne ıcını doldurdun ne de baska bısey. adamlar romantik oldular. al sana dustugun sistem zaaflarından biri daha 'kelimeler söyle, anlamlarını yarat, icini istersen doldurmasan da olur'. senin teknik direktörün şuster burdan ayrıldıktan sonra 1 hafta boyunca, besiktasta kasasını doldurdugu, maddi durumu kotu olan susterin durumunu duzeltıp iş bakmak icin ispanyaya döndügünü yazsın. şuster de katıldıgı radyo programında gevrek gevrek bu minvalde konusmalara ses cıkarmasın. ondan sonra sen sistemi bir temele oturtabilip eleştiren ve bunu hazmedebilen, karşıtlardan ve romantiklerden ol. yok oyle dunya. nası ki maradona ıkı yıllıgına 36 mılyon euroya arabıstanın oralara bı yerlere gıdıyorsa, masallah senin besiktasın da o kadar buyuk borcları ya da para ıhtıyacları olmayanlar ıcın ugrak durak olmustur.nası ki maradona asker nası gun sayarsa onun gıbı 2 yıl gun sayıp arkasına bakmadan ıtalyada takım calıstırmak ıcın kendını yırtacaksa, seninkiler de bakmaz ardına.
    son olarak takmıssınız kafayı yok galatasaray ersanı calacak ,yok dayan ersan, yok kanının son damlasına kadar besıktaslıdır o, vahsi düzen takımı galatsaray hersey para degıl demekler felan. yemin ederim bu dunyada yasamıyorsunuz en buyuk problem burdan kaynaklanıyor.ersan sakatlanmadan iyi futbolcuydu, şuan transferi gundemde, haberlere gore siz para veriyorsunuz, biz de cok degıl biraz fazlasını veriyoruz, iş kalıyor ersana. ersan imzalamasa silah mı dayayacak basına galatasaray?tabiki ikna edilmeye calısılır ama olmazsa da cok cok kuluple anlasırız futbolcuyla anlasamayız. transferi yapmayız, nedir yani, neyin dramatizesi bu? siz elma armut verdiniz de bir karunun hazinesini mi verdik?siz cok yazıksınız paranız yok da biz faşo aga mıyız? cok ıstahlı olmayan yonetımınıze kızmayın galatsaraya şişirin kendinizi. kafaları kumun altına gommussunüz biz farklıyız biz romantigiz, carsı herseye karsı... ultra aslan ne kadar bu duzenın taraftar grubuysa carsı da en az o kadardır, ne kadar rant dönüyorsa gruplarda, carsıda da o kadar rantlar dönüyordur. birimiz birimizden farklı geminin üstünde degiliz. ha şöyle bir farkımız olabilir, biz en azından ulke ve dunya futbolunda neyın nasıl döndüğünün farkındayız, yasadıgımız dunyaya uzak degılız, 'gerceklik'lerimizin farkındayız. hoslanmasak da cogu seyden, kafamızla dusunerek nasıl daha ozerk,temiz, spor kalır futbol bunun ıcın kafa patlatırız.iste eger bir sistem elestirisi baslayacaksa tam da bizim durdugumuz yerden baslar,sizin kendinizi koydugunuz sacma sapan, mutant, sistemin o ; 'biz farklıyız, alternatifiz, karşıyız' köşesinden degil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın