• 61
    not: bu yazı kötü niyetli hakemler göz ardı edilerek yazılmıştır.

    ligimizde sürekli bir tartışmadır gidiyor. göz ardı edilen çok şey var. şimdi örnek vermem gerekirse fenerbahçe ligin ilk yarısı penaltı alamıyordu, trabzon 3 maçta bir penaltı atıyordu. galatasaray 2 3 senedir penaltı alamıyor peki neden ?
    öncelikle penaltı alabilmek için atak yapmak zorundasınız. yani ceza sahası içerisinde olmak gerekir. galatasaray zaten baskılı oyunu unutalı çok oldu o yüzden penaltı da çalınmaz oldu. ligin ilk yarısı trabzonspor maçın 70 75 dakikası rakip ceza sahası civarında top oynuyordu ve muhakkak bir penaltı ya da tehlikeli frikik alıyordu. şimdi bu kadar süre rakip ceza sahası civarında top oynarsanız muhakkak bir düdük gelecektir. hatalı ya da değil orası ayrı bir tartışma konusu ancak 70 dakika rakibi baskı altında tutup lehinize bir karar çıkmaması imkansız gibidir. fenerbahçe ligin ilk yarısı ağlıyordu ya bize penaltı verilmiyor. sonra ne oldu fenerbahçe ligin 2. yarısında futbolu rakip ceza sahası civarına hapsetmeye başladı ve onlarda penaltı, frikik vs. kullanmaya başladı.
    diyeceğim o ki penaltı çalınmaması için şikayet etmeden önce oynadığınız futbola iyi bakmak gerekir.
    sürekli atak yapan takım ile maç içinde sadece 5 10 dakika rakip ceza sahası civarında top oynayan takım için aynı düdüklerin çalınmasını istemek tutarsızdır. dediğim gibi dünyanın en iyi hakemi olsa bile rakibi 70 75 dakika ceza sahasına hapis ettiğinde hatalı olmasa bile rakip muhakkak kusurlu hareketlerden birini yapacaktır ve hakem düdük çalacaktır.
    galatasarayım penaltı alamıyor evet ancak son 3 senedir ceza sahası civarında top oynamıyoruz ki. ver servete, ver ayhana ver sağa ver sola...

    pusuda ayar vermeye bekleyenler için tekrar not: bu yazı kötü niyetli hakemler göz ardı edilerek yazılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın