resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 322
    1978 dogumlu fildisi sahilleri vatandasi, chelsea'nin kontratli futbolcusu.

    gelmesinden yana degilim, sebeplerini de belirteyim ki yanlis anlasilma olmasin. bir kere dogum tarihinden anlayacagimiz üzere kendisi 33 yasinda ve hepimiz de biliyoruz ki drogba daha cok fizigiyle rakip defansi yipratan bir oyuncu. tamam diger teknik özellikleri de iyi ama fizik bizim ülkemiz icin önemli bir veri. ikincisi elimizde hali hazirda baros, stancu ve yeni transfer edilen elmander var. kendisi alinirsa 8 yabanci oyuncu kontenjanindan 4'ü forvet olacak ki bu hic de rasyonel bir yaklasim degil. hadi diyelim stancu yollandi. o zaman ne oluyor? elimizde elmander gercegi var ve elmander ile drogba'nin stilleri neredeyse ayni. sadece drogba elmander'den bir gömlek daha üstün. yani demem o ki eger biz bir gömlek daha üstün oyuncu bakiyorsak, baros'un tarzinda bir adam icin kullanmaliyiz bu kontenjani. daha cabuk, daha delici ve rakip defansi hizi sayesinde daha geride tutan. zira elmander-baros veya drogba-baros ikilisi daha rasyonel bir ikilidir elmander-drogba ikilisine göre. ücüncüsü gecmisten gelen tecrübelerimiz. zira bu yasta türkiye'ye gelecek bir drogba daha cok garanti para icin gelecektir. kendine iyi bakmayacaktir ve tipik cok yetenekli afrikali futbolcu tribinden yeterli disipline sahip degildir. takim icinde aldigi para ve disiplin sorunlari yüzünden rahatsizlik yaratabilir. veya bir süre sonra fatih terim'le egosantrik bir savas icerisine girebilir zira drogba chelsea gibi bir kulüpte dahi hatiri sayilir olay cikarmistir hem saha icinde hem saha disinda.

    bu sartlarda drogba'nin transferini mantikli kilan en önemli sebeplerden biri reklam, pazarlama ve dikkat cekme olabilir ki eger böyle bir düsüncenin devaminin iyi hesaplanmis olmasi gerekir.

    tüm bunlari alt alta koydugumuzda cok büyük bir risktir olasi drogba transferi. he bundan 3 sene önce neydi, benim dünya gözüyle gördügüm en komple forvetti, acik ve net. ve yine yanlis anlasilmasin ki ne kadar agresif ve ukala ve disiplinsiz bir adam da olsa, deli gibi severim kendisini ki bu saydigim olumsuz özellikleridir ayni zamanda beni kendisine hayran biraktiran.

    herkesin hakkinda hayirlisi olmasi dilegiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın