• 39
    ülkemizde kulüp yöneticileri bol keseden sallamayı severler. mesela hakları yenir bi maçta hemen sonraki maça paf takımıyla çıkacaklarını iddia ederler. tabii bunun gibi yerel tehditler aksiyona dönüşemediği için hedef aldığı merciler sallamaz bunları, gökkubbede seda bile olamadan yok olur bu tehditler, sonra başka maçlara da hakemler bulaşır, aynı terane bir kez daha döner. eğer şimdiye kadar bir kulüp ayaklarını yere sağlam basıp zırt bırt söyledikleri "bu hakemlerle bu lig bitmez" sözünün içini doldurabilecek bir hareket yapsaydı, fenerbahçe taraftarı geçen hafta "bizimle kimse başa çıkamaz" diye tezahürat ediyor olamazdı. galatasaray yöneticileri de suçlu bu konuda.

    aziz yıldırım ve ekibinin medyayı ve federasyonu ele geçirmesine galatasaray duruşuna zeval vermemek adına nadiren ve cılız sesle olmak üzere müdahale edemediler. fenerbahçe stadı rakibe her türlü baskının kurulduğu ancak çok bariz bir hal almadığı sürece cezalandırma yapılmayan bir yere dönüştü. daha geçen hafta dakikalarca küfrettiler trabzonspor'a ve bu ne ilk ne de son vukuatları. orantısız ve deve gibi verilip cüce edilen cezalarda fenerbahçe terazinin hep avantajlı tarafında olmadı mı? artık dur demenin vakti çoktan geçti. ama bu ceza tam bir fırsat aslında. federasyon aklınca yeni galatasaray yönetimine uyarı atışı yapıyor, böyle iddiasız ve boş bir maçı sudan sebeplerle seyircisiz oynatarak. artık diyalogtan, iyi huyluluktan anlamayan federasyona cevap ne olabilir?

    maça çıkmamak belki. ne kadar ağır sonuçları olabilir ki? bu sezon hükmen yenilgi cezası almadık. yani iki kez hükmen yenilgi cezasından küme düşüremezler. başka türlü bir ceza da zaten seyirci olmayacağı için kendini boşa çıkaracak. para cezası da koymaz sanırım, belki yöneticilere hak mahrumiyeti yanında. aslında böyle bir eylem yapıldığında ne ceza verirlerse versinler, böyle sessiz bir anarşinin çıkaracağı gürültü karşısında, federasyon-fb- medya arasındaki çıkar düzenine sokulacak çomak düşünüldüğünde pek de koymaz sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın