• 226
    zamanında efes'in başındaki iken slam dergisinde bir röportajı çıkmıştı, hala saklarım o röportajı ve ne zaman bir güvensizliğe kapılsam açar baştan okurum o yazıyı. o yazıyı okuduktan sonra oktay hocanın hiçbir takımda başarısız olmayacağını düşünürüm. o yazıda neler demişse aynılarını bu sene takımımızda birebir görüyorum. kendi kurallarından, felsefesinden yıllar geçse de vazgeçmiyor ve hep başarıyı elde ediyor bu felsefe ile. oyuncuları değişiyor,takımı değişiyor ama gittiği her takıma sistemini yerleştirmeyi başarıyor.

    bu seneki kadromuz çok üst düzey bir kadro değil. başka bir koçun elinde olsa bu kadro belki bu kadar büyük hedefleri gözümüzde canlandıramazdık. ve o röportajda çok güzel bir ayrıntı vardı. mahmudi takımları asla bir oyuncuya endeksli olmuyor. takım olarak performans göstererek herkesden max. verimi almaya çalışıyorlar. bu sayede mahmudi takımlarında oynayan oyuncuların çoğu bir sonraki yıllarda çok daha büyük kontratlar ile(özellikle abdliler) başka takımlara dağılıyorlar. solomon, brown, domercant, langdon gibi oyuncular hep efes sistemi ile yükselip daha büyük kontratlara başka takımlara dağıldılar.

    yazının son cümlesinde oktay hocanın vurguladığı nokta çok önemli ;

    "başarı sahibi olabilirsin ama gelenek sahibi olmak zor bir şey. zamanla oluşmuyor. ciddiyetle, uzun zaman aynı ciddiyet ve aynı kimlikle ortada olmakla oluşuyor gelenek."
App Store'dan indirin Google Play'den alın