• 40
    lebron james ve chris bosh transferleri ile sezona nba şampiyonluğu hedefi ile başlayan ve bu amaca boston celtics'i konferans yarı final serisinde eleyip finale çıkarak bir adım daha yaklaşmış topluluk. dikkat edersen, takım demedim. çünkü takım felan değil bunlar. ya wade öne çıkıp bireysel şov yapacak, ya james'e vereceksin topu, egosunu tatmin edecek. big 3 diyorlar ya, bosh + wade + james dışında bu toplulukta bir oyuncu yok. ne bibby katkı verebilir, ne 38 yaşında juwan howard ne de juel anthony. 3 oyuncu ile bütün takımları geçip konferans finaline ulaşmak da başarı, ona bir şey diyemem ama miami'ye takım demek oklahoma'ya da, chicago'ya da, memphis'e de, dallas'a da hakaret olur.

    11 mayıs 2011 miami heat boston celtics maçını gerek boston'ın beceriksizliği, gerek rondo'nun çıkık dirseğinden dolayı etkisiz kalması yüzünden kazanarak seriyi noktaladılar. son çeyreğin son 4 dakikasına kadar geride götürdüler maçı fakat son anda james'in yardımı ile 16-0'lık bir seri yakaladılar ve kazandılar. konferans finalinde rakipleri büyük ihtimalle chicago bulls olacak ve chicago karşısında florida halkı dersini alacak diye düşünüyorum.

    ayrıca tarihlerinde 4. kez konferans finaline ulaşmışlardır. 2006 yılında yakaladıkları 1 konferans ve 1 nba şampiyonlukları bulunuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın