• 1
    namağlup ve averaj ile 2. bitirdiğimiz turkiye birinci ligi 1985-1986 sezonu 35. hafta karşılaşmasıdır. bir maç olmasının çok ötesinde o sezon, şampiyonluğu beşiktaş'a kazandıran maçtır.

    şöyle ki, aynı gün oynanacak olan 25 mayıs 1986 kocaelispor galatasaray maçı öncesi puan durumu şöyle idi:

    1. beşiktaş 52 puan ve +37 averaj
    2. galatasaray 52 puan ve +35 averaj

    galatasarayımız, kocaeli deplasmanından 1-0 galibiyetle ayrılırken beşiktaş ise sakaryaspor'u 6-0 mağlup ediyordu. bitime 1 hafta kala averaj farkını da böylelikle açmış oldular.

    beşiktaş: zafer öğer, kadir akbulut, samet aybaba, gökhan keskin, ulvi güveneroğlu, sinan engin (62' ali gültiken), rıza çalımbay (82' ziya doğan), metin tekin, feyyaz uçar, fikret demirer, mirsad kovacevic

    sakaryaspor: engin ipekoğlu, turhan sofuoğlu, mustafa özbey, hüseyin çelik, turgay poyraz, özcan kızıltan, oğuz çetin, mustafa arabacıbaşı (81' tamer ilaçan), aykut yiğit (32' mehmet şen), sinan turhan, aykut kocaman

    pek de 6-0 yenilecek bir kadroya benzemiyor sakaryaspor'un kadrosu. netice itibari ile beşiktaş; feyyaz uçar ve mirsad kovacevic'in 2'şer, fikret demirer ve metin tekin'in 1'er golü ile maçı 6-0 kazanır ve bitime 1 hafta kala averaj farkını da iyice açmış olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın