• 1
    --- alıntı ---

    ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi (1972) ve istanbul üniversitesi hukuk fakültesi (1983) mezunudur.

    kariyerine maliye bakanlığı’nda başlamış, maliye başmüfettişliğinde bulunmuş olan adnan nas maliye ve gümrük bakanlığı teftiş kurulu başkan yardımcılığı yapmıştır. pricewaterhousecoopers’a ortak olarak katılmadan önce ve 1985-1992 yıllarında özel sektörde büyük bir şirketler grubunda (stfa holding) üst düzey yöneticilik yapmıştır.

    nas, tüsiad ve tüsiad international yürütme kurulu üyesi, yased üyesi ve vergi teşvik komitesi başkanı, türk-amerikan işadamları derneği (taba) eski başkanı, finansal yöneticiler derneği (finans klüp) başkan yardımcısı, tobb doğrudan yatırımlar ve teşvikler vergi komitesi başkanı, maliye bakanlığı vergi konseyi, deik türk-amerikan iş konseyi üyesidir. yeminli mali müşavir ve avukat olan nas mali hukuk ve uygulamalar konusunda gerek kamu sektöründe, gerekse özel sektörde geniş deneyim kazanmıştır. meslek hayatı boyunca çok sayıda seminer ve konferansta konuşmacı olan nas’ın basılmış pek çok çalışması ve makalesi vardır.

    çok iyi derecede ingilizce ve fransızca bilen nas, halen pricewaterhousecoopers yeminli mali müşavirlik firmasının kıdemli ortağı ve yönetim kurulu başkanıdır.

    --- alıntı ---

    ünal aysal'ın listesiden seçime giriyor.

    ukdeyi missgese kişisi 22 nisan 2011 saat 17:11 sularında vermiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın