• 44
    ilk yarı başladığı gibi bitti.

    real madrid neredeyse ezdi, barcelona hiç bir şekilde etkili olamadı.
    ronaldo'nun cömertliği üzerinde, pepe'nin direkten dönen kafa vuruşu, mesut'un şutu ve amansız bir mücadele var real tarafında.

    barcelona ise sertlikten de yılmış bir şekilde etkili olamıyor. sıkı real madrid duvarına karşı tek bir hücum organizasyonu yapamadılar. 3'ten 4'ten bahsedenler saracak bir şey bulamayınca, rakibin mücadelesini tebrik edecek yürek de olmayınca, hakeme sarmaya, taaa türkiye'den valencia'daki real'li oyunculara küfürler yağdırarak komikleşmeye başladılar.

    bu demek değil ki ikinci devre işler değişmez. barcelona hala fark atabilir ama fark da yiyebilir. açıkcası real madrid'e karşı bir de geriye düştükten sonra neler yapacaklarını görmek isterim. zira bu mourinho için bulunmaz nimet olabilir çünkü iki takım arasında muazzam bir hız farkı var.

    ilk yarıda bir kaç pozisyonda di maria, mesut, ronaldo üçlüsü rakiplerine -ki bunlara dani alves dahil- neredeyse tur bindirdiler. pique'nin ileri çıkıp kaptırdığı toplar real madrid'in ekmeğine yağ sürerken, ilk yarı itibariyle bu açıkları gol olarak değerlendiremedi real madrid.

    mourinho devre arasında iyi gazlar oyuncularını. fakat bu gaz savunmada açık vermelerine sebep olursa barcelona yoktan yere gol/goller bulabilir. sonuçta süper kalite oyunculardan oluşan bir takım, bir anlık gafleti pahalıya ödetirler.

    ama bütün bunlar ilk yarıdaki maçta 5 yiyip şoka giren real madrid tarafı için psikolojik bir avantaj sağlıyor gibi. eğer ki pepe atılmazsa real madrid aynı şekilde devam eder, çünkü pepe'nin mücadelesi real madrid'i ateşliyor gibi görünüyor. tek sorun xabi alonso-sami khedira ikilisinin iyi mücadele etmesine rağmen real adına oyunu yönlendirememesi bence. bu ikiliden xabi çok fazla faul yapıyor, khedira ise bugün topları çok kötü kullanıyor.

    ha bir de ronaldo...
    ronaldo gol atmalı, hatta ilk yarıda yakaladığı pozisyonların en az birini çoktan gole çevirmeliydi.

    futbolun acı kuralı: atamayana atarlar.

    ama kötü şeyleri aklımıza getirmiyoruz. real'in yedeklerinde yorulması muhtemel xabi/khedira ikilisinin bölgelerini savunabilecek granero da var, o da ruhuyla oynayan bir oyuncudur. keza adebayor ya da higuain ileri alınıp ronaldo'nun biraz daha geri çekilmesi de mümkün. ne bileyim işte, anladığımdan da değil ya tahmin etmek güzel şey. mourinho işini bilir ki zaten.

    şimdi heyecanla ikinci yarıyı bekliyoruz bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın