resim
Róbinson Zapata Montaño
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:45
Boy:1.83
Uyruk:Kolombiya
  • 531
    saat başı bir gol yediğine dair istatistik var:

    --- alıntı ---
    sezon başında leo franco'nun sözleşmesini fesheden galatasaray yönetimi, kaleyi yerli eldivenlere teslim etme kararı aldı. öyle ki altyapıdan emirhan ergün de a takıma monte edildi. ufuk ceylan ve aykut erçetin'den beklenen verim alınamayınca ise devre arasında kolombiyalı file bekçisi robinson zapata ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı.

    mondragon'dan sonra kalede bir türlü nokta atışı yapamayan sarı-kırmızılı ekibin, sanctis ve franco gibi zapata'da da hayal kırıklığı yaşaması uzun sürmedi. geldiği günden beri yediği hatalı goller nedeniyle sert eleştirtilere maruz kalan kolombiyalı, manisa deplasmanında yine kalesini gole kapatamadı.

    sadece 3 karşılaşmayı boş geçerek kalesinde güven vermeyen 32 yaşındaki eldiven, taraftarların ardından manisaspor maçında yediği ikinci gol sonrası takım arkadaşı servet çetin'in de tepkisini çekerken, uzun süre sonra elde edilen galibiyete rağmen hedef tahtasındaki yerini sağlamlaştırdı.

    sarı-kırmızılı takımda 11 maça çıkan robinson zapata, şu ana kadar sahada kaldığı 990 dakikada 17. kez rakip oyuncuların fileleri havalandırmasına engel olamadı. sezon sonu gönderilmesini kesin gözüyle bakılan tecrübeli file bekçisi, böylece süper lig'deki kötü istatistiğini '58 dakikada bir gol'e kadar çıkarttı.

    ajansspor

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın