• 97
    ilk yarıda mourinho mourinho'luğunu, barcelona barcelona'lığını yaptı.

    real madrid yeri geliyor ronaldo ve benzema dahil tam kadro savunmaya çekiliyor. kendi ceza alanlarının etrafına kümelenip barcelona'ya o bölgede zerre boş alan bırakmıyorlar. barcelona'nın forvet elemanları hava toplarında üstünlüğe sahip olmadıklarından mecburen yerden oynamaları gerekiyor ve oradaki kümelenme barcelona'nın işine yaramıyor.

    buna karşılık top orta alanda barcelona'lıların ayaklarında dönüp duruyor. 20'li dakikaların başında bir ara iyice sıktılar yan ve geri paslarla. bunu baskı kurmak olarak değil, baskı kuramamak olarak değerlendirmek lazım.

    rakibe saygı önemli bir şey. bugün real madrid de barcelona'nın oyununu takdir ediyor. mourinho bunu hep söylüyor, ne derece güçlü bir rakipleri olduğunu asla reddetmiyor. ilk maçta bunu hafife alıp kendi potansiyellerini yansıtmaya kalktıklarında ağızlarının payını almışlardı. bu kadar makineleşmiş bir takıma karşı çıkıp da ofansif oynamak intihardı, bu o gün tescillenmişti.

    bugün real madrid daha akıllı oynuyor. daha sabırlı oynuyor. topları biraz daha iyi kullanabilseler daha da iyi olacak ama bu bile hiç fena değil.

    orta saha ve barcelona savunma bölgesi etrafında gelişen sıkıcı paslaşmaların patlattığı topla oynama yüzdelerini bir kenara bırakırsak, real madrid daha çok tehlike yaratan takımdı. nitekim atacakları bir gol, biraz daha risk alarak saldırılarını sıklaştıracak barcelona için bir yandan daha çok tehlike demek. benzer şekilde eğer ki real madrid bir gol yerse, barcelona için büyük avantaj olacak besbelli.

    fakat çizgiden topu çıkan, kornerleri, şutları daha fazla olan takım real madrid. oyunu kontrol eden ve üçüncü bölgede etkili olmayan takım ise barcelona.

    her zamanki yanlış tercihleriyle takımın oyun zekasını baltalayan angel di maria yerine mesut girdiğinde real daha da etkili görünecektir diye düşünüyorum. benzema real biraz daha baskılı oynasa daha etkili olabilir ama bu oyunda bir kaka-benzema değişikliği de faydalı olabilir. barcelona da ise saha kenarında oyunun gidişatını direkt olarak değiştirecek oyuncu yok gibi, belki keita, biraz da afellay etkili olabilir ama mesut, kaka, adebayor, higuain gibi yıldızlarla mourinho'nun elinde müdahale avantajı da var.

    benim gönlüm her durumda real madrid'den yana ve bu sabırlı futbolcu, hiç bozmadan devam ettirmelerini diliyorum. bu 0-0 beraberlik anlamına gelse dahi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın