• 1
    dünya üzerinde söylenebilen en büyük yalanlardan biridir. nasıl mı hemen açıklayayım.

    bu adamlar futbol oynuyor. evet bildiğin futbol oynuyor. bizim her hafta 2-3 kere oynamak için halı sahalara para bayıldığımız aktiviteyi oynuyorlar. ben daha hiç aralarında para toplayıp maç yapmaya giden futbolcu görmedim. ekstradan bir de milyon eurolar kazanıyorlar. adamın zaten çocuktan beri haz aldığı bir işi bir de üstüne para alarak (bu para değil çok başka birşey), servet kazanarak yapıyorlar. kendilerine bakmayınca, özel yaşamlarına dikkat etmeyince, ben oldum deyip çalışmayı bırakıp gezmeye başlayınca düşen performanstan sonra hep dillerde ''üzerimizde baskı var''...

    çok açık ve net söylüyorum ''naaaah'' baskı var.senin mi üzerinde baskı var? kim basıyor kime bastırıyor işte burda çok merak ediyorum.

    sen milyon eurolar kazanıyorken hayatının geri kalanını 1-2 sene içinde keyif aldığın işle garanti altına alıyorken üzerinde baskı var
    peki 5kuruş paraya 3-5 çocuklu aileyi geçindiren babanın, senin 1-2 senede garantilediğin hayatını 30-40 yılda anca garantileyen (ki o da yarım yamalak) insanın üzerinde ne var?

    sen gidiyorsun en lüks alışveriş merkezlerine istediğin kıyafeti hiç etiketine bile bakmadan ''bu olsun, şunu da koyun'' diyerek alabiliyorken üzerinde baskı var.
    peki bayramda her çocuğuma güzel şeyler alıyım diye bilmem ne pazarına gidip bütün gün ayaklarında nasır çıkana kadar en ucuz nerde ne var diye bakınan insanın üzerinde ne var?

    senin karnın acıkıyor. gidiyorsun en lüks restorana belki bir gün yediğini 1 ay boyunca yemiyorsun. gidiyorsun barlara patlatıyorken şişeleri üzerinde baskı var.
    peki senin o açtığın bir şişenin parasına 3-5 ay hergün kuru soğan pilava talim eden ailenin üzerinde ne var?

    sen en lüks arabalara biniyorsun. götünün değdiği koltuk bilmem ne derisi. yaktığın yakıt belki bir apartmanın ısınma parası veya aldığın arabanın fiyatı bir apartman fiyatıyken üzerinde baskı var.
    peki senin o sadece aragaz verirken harcadığın yakıtla bir ay ısınan ailenin üzerinde ne var?

    bunca şey sıraladım bunların hepsi senin hakkın olabilir. helali hoş da olsun. gözümüzde yoktur çok şükür tokuz herşeye.
    ama lütfen kalkıp gelip bana ''üzerimde baskı var'' deme n'olur.
    sen üzerindeki baskıyla oynayamıyorsan o peki ile başlayan cümledeki insanlar üzerindeki baskılarla yaşamaması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın