resim
Ömer Çatkıç
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:49
Uyruk:Türkiye
  • 147
    taraftarımız tarafından sevilmemesi ayrı bir mesele ama kaleciliğine bakılırsa bence türk futbol tarihinin önemli yerli kalecilerindendir. yıllardır pek çok maçını izledim ama kolay diye niteleyebileceğim çok gol yediğini hatırlamıyorum(u: tabii ki illa vardır, misal 4-3'lük fenerbahçe maçındaki goller örnek gösterilebilir ama oynadığı maç sayısına göre az olduğunu düşünüyorum). rüştü reçber ile aynı dönemde oynaması onun adına daha fazla milli olma şansını engelledi, üstelik bazı yorumlarda sık kullanılan "büyük takımlarda oynamama" durumu da var, ama gaziantepspor'un en iyi dönemlerinde kaledeydi. ayrıca dünya futbolunda şampiyonluğa oynamayan takımlarda kariyerini geçiren büyük kaleciler de var.

    sonuç olarak isteyen sever isteyen sevmez ama bence oldukça iyi bir kalecidir.

    ek bilgi olarak da bu sezon ligdeki tüm oyuncular içersinde ondan daha fazla 1. lig maçına çıkan oyuncu olmadığını da belirtelim. bu alandaki takipçisi ise ayhan akman'dır.

    not: kolay diye niteleyeceğimiz golü belirtmemin nedeni de benim nazarımda "iyi kaleci"nin en önemli kıstasının durup dururken gol yememesi olmasıdır. tabii ki kolay gol yemeyip, çok gol yiyen kaleciden bahsetmiyorum. aslen kolay dediğimiz gollerde kalecinin en temel hatası maçı takip etmeme (örnekler: volkan demirel*, fevzi tuncay), iyi pozisyon almama, yanlış karar verme veya konsantrasyon eksikliğidir ki en az fiziksel özellikler veya beceri kadar rol oynar bu saydıklarım iyi bir kaleci olup olmamada. zaten bu sene ufuk ceylan'ın yediği gollerde bu sıkıntıyı inanılmaz yaşadık ve şahsım adına ufuk ceylan'ı vasat altı olarak nitelememde zor değişecek bu özelliklerinin de etkisi var.(u: takımın kötü gidişinin yarattığı olumsuz psikolojinin yanıltma olasılığını yine de saklı tutarak)
App Store'dan indirin Google Play'den alın