• 70
    1995'li yillarda maclarini aksatmadan alsancak stadyumunun acik tribunde takip ettigim guzel takim. sanirim renklerinden dolayi bana hep sempatik gelmistir. ayrica ozellikle fenerbahce nefretleri beni hep cezbetmis, kendilerine olan sempatimi her daim daha fazla artirmistir. maclardan sonra toplu olarak alsancak stadyumundan kordona yuruyuslerimizde ''s.k.lmis fenerbahce' diye bagirdigimiza cok defa sahit olmusumdur. daha sonraki yillarda izmir'den hep ayri kaldigim icin tribun ortaminda nasil degisikliklikler oldu bilmiyorum ama o yillarda galatasarayim aleyhine tek bir tezahhurat duymuslugum yoktur.

    acik tribunde amigo ismail cilgin atardi bazi maclarda. hic unutmam bir balikesirspor macinda o donemlerde cok da yaygin olmayan cep telefonunu cebinden cikartip yan hakeme firlatmisti. asagidaki besteyi her macta bikmadan soylerdik.

    1925''te gunes dogdu izmir'e
    atletico madride, uc gol atan goztepe
    fevzi, ali gurseller, nerde kaldi o gunler
    iste o gun gelecek, izmir bayram edecek...

    o donemlerde ayrica unutamadigim bir efsane futbolcuyu da rahmetle anmak isterim. soyadini hatirlayan arkadaslarim varsa hatirlatirlarsa sevinirim. atalay diye bir futbolcu vardi. inanilmaz yetenekli ve goztepeyi tek basina tasiyan bir adamdi. bir gun izmir'ín cevre ilcelerinde nisanlisini gormeye giderken trafik kazasinda olmus ve tum tribunlerde sok etkisi yaratmisti. allah rahmet etsin demek istiyorum. ve biz olumunden sonraki her macta 'atalay olmedi, kalbimizde yasiyor' diye tempo tutardik.

    takimin basinda bir donem kemal omeragic vardi. hatta hic unutmam bir bucaspor deplasmaninda takim 4 gol yedikten sonra kulubede fenalasmisti kendisi. yardimciligini da bir donem benim ataturk lisesinden beden egitimi ogretmenim muharrem ekici* yapmisti.

    izmir ve lise yillarimdan kalan tatli bir nostaljidir benim icin goztepe. hala da cok severim. umarim harakiri yapip da bu sene bandirmaspor'un gerisinde kalip bizleri uzmez.

    edit: saunders sagolsun hatirlatti. yazida bahsi gecen efsane oyuncu atalay alsan
    edit2: omarduff'a tesekkurler. yazidaki yardimci hoca muharrem ekici.
App Store'dan indirin Google Play'den alın