• 64
    son 5 yıldır büyük bir heyecanla takip ettiğim 3 takımdan biri olan bordeaux'un, müthiş jenerasyonu ile nefes aldırmayacağını düşündüğüm maçtır. laurent blanc'ın ne kadar yetenekli bir teknik adam olduğu bordeaux'un başına geldiği andan itibaren yaptığı yatırımlar ve bulduğu yetenekler ile ortaya çıktı. özellikle yoann gouffran, gabriel obertan, henri saivet, mathieu chalme gibi gençleri büyük bir özenle yetiştirmesi büyük takdirimi kazanmıştı. şimdi bu gençlerin meyvelerini vermeye başladığı ilk yıllarda uefa kupasında bizle eşleşmeleri trajik bir şekilde bana leeds united'ın 2000 kadrosunu hatırlattı.

    leeds'in o kadrosu da böylesine genç ve yetenekli idi ayrıca özenle yetiştirilmiş futbolculardı kaldı ki sonraki 10 seneye damga vurdu o kadronun gençleri. muhtemelen bordeaux da aynı şekilde sonraki 10 yıla damga vuracak yıldızlar yetiştiriyor. ayrıca avrupa'nın en hazır ve oturmuş kadrolarından biri.
    birbirine uyumlu, süratli, teknik kapasitesi çok yüksek ve kondisyonu üst seviyede bir takım bordeaux.
    teknik adamları blanc da çok zeki bir adam.

    ama... işte bunca artısına rağmen futbol o 90 dakika içinde oynanıyor ve o gün ki performanslar, moraller, teknik analizler ve her türlü saha ve hava şartları bu durumu tamamen etkiliyor. ayrıca son yıllarda hiçbir zaman yanımızda olmayan şans faktörünü de küçük bir ihtimal de olsa bu kez yanımızda bulabiliriz.

    kadromuz eksik de çıksa, tam da çıksa bu maçta forma giyen 11'in konsantrasyonu ve azmi üst seviyede olmak zorundadır. gerisi fasa fisodur. o oynamış bu oynamış fark etmez. lincoln atar, arda atar, baros atar, illaki gol atacak birisi çıkar fakat konsantrasyon eksikliği asla kabul edilemez.

App Store'dan indirin Google Play'den alın