resim
Alexsandro de Souza
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:46
Uyruk:Brezilya
  • 493
    zeki ve oyunu okumayı bilen bir adamdır. türkiye ligi'ndeki takım ve hakemlerin aksaklıklarını da gayet iyi çözümlediğinden, doğuştan gelme genetik brezilyalı top tekniği ile kral olup çıkmıştır. 4 tane kombosu vardır.

    1- rakip yarı sahanın kaleye 25-30 metre mesafe ve hafif çapraz pozisyondaki bölgesinde en ufak ikili mücadelede kendini yere atıp üzerindeki forma sayesinde faul aldırmak. 7-8 senedir beraber oynadığı ve tabiri caizse attığı ilk adımdan nereye gideceğini anlayabildiği adamlara gol attırır. bu pozisyonlardaki başarısında takım arkadaşlarıyla koordinasyonu ve top tekniğinin yanı sıra(ki o teknik de sadece hep aynı vuruşu yapabilmek) amatör kümeden milli takıma kadar türkiye futbolunun kanayan yarası olan yan top zaafının da çok büyük katkıları vardır. alex burda türk futbolunu bildiğini ispat etmektedir.

    2-rakip kaleyi cepheden gören 20-22 metre mesafedeki bölgede en ufak ikili mücadelede kendini yere atıp üzerindeki forma sayesinde faul adırmak. "yarım penaltı" olarak da anılan bu pozisyonda bazen ayarını tutturamayıp ceza sahasına girdiği, ayağına basıldığını iddia ettiği pozisyonda havada takla atıp penaltı aldırdığı da olur. en az 6 oyuncudan oluşan barajın(rakip yapmasa bile kendi arkadaşları tamamlıyor) üzerinden kalecinin göremeyeceği köşeye topu plaseleyip gol sevincine başlar. burda aslan payı yine sol ayağındaki "projectile motion"* özelliğindedir.

    3-orta sahada top çalmaya çalışan bir suat kaya kimliğine bürünüp 10 dakika kadar kendini kamufle eder. kanattan gelen bir ortada kendini orta sahada zanneden rakip defansın arasında çıkıp kafa golünü atar. bu gollerin çoğu kaleye 9-10 metre mesafeden atılır. zira kendini unutturan alex "gerilerden gelir" bu pozisyonda. onun gerilerden geleceğini bilen arkadaşı da sıfıra inmesine ve birer defans oyuncusuyla birlikte kaleye koşan arkadaşlarına rağmen plase bir şekilde penaltıya doğru havalandırır topu. dönerek gelen topa gerekli noktadan yaptığı dokunuşla köşeye doğru ölümcül bir kafa vuruşu yapar. o kadar rahattır ki bu golü atarken önce bir zıplar, havada topla göz göze gelir, topa o kavisi vermek için gerinerek kafayı atar. alex burda 1 ve 2 numaralı kombosundan daha tekniktir. oyunu okuma yeteneğini, rakibin zaaflarını gözlemleyebildiğini gösterir. çözümü en zor olan kombosu da budur nispeten. zira bu pozisyonlarda top kanattayken nereye gideceği konusunda yapılacak 4-5 tahminden muhtemelen en zayıfıdır topun alex'in kafasına inmesi. kanattaki adamın da güzel ortasıyla sevenlerini üzmez burda alex. tabi güzel bir ortaya hasret biz galatasaray taraftarları için fazla ütopiktir bu kombo.

    4- 1 ve 2 numaralı kombolardan kaçmak isteyen rakip takımların maruz kaldığı kombo. orta sahada topu alan alex 1 numaralı kombo için gerekli faulü almak amacıyla malum bölgeye gider. etrafında rüzgarından dahi olsa yere düşebileceği hiçbir rakip oyuncu olmayıp önünde de boş bir alan bulunca b planını devreye sokup 2 numaralı kombo için ceza sahası önlerine ilerler. buraya sağ salim ulaşmak için yaptığı bazı hareketler "slalom" diye tabir edilen bir gol atmaya çalıştığı şeklinde yorumlanır nedense. 2 numaralı kombodan da çekinen rakip defans "belki" diyip gereken müdahaleyi yine yapmayıp işi kalecinin omuzlarına yıkar. bu arada altıpasın oraya kadar gelen alex yaklaşık 1 dakikadır kendisinin yere düşmesini bekleyen kalecinin dalgınlığından yararlanıp golü atar. bu kombo genelde uzun süre berabere ya da fenerbahçe alehine gidip sonradan fenerbahçe'ye dönen maçlarda farkı ikiye çıkaran alex gollerinin tekniğidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın