• 1
    galatasarayımızı şu an olmasa bile zaman içerisinde refaha erdirecek 4 aşamalı yol
    1-planlama; adnan polat yönetimi geldiğinden beri gelen teknik ekibin, futbolcuların bir plan dahilinde getirilmediği aşikar. feldkamp ile skibbe nin, skibbe ile bülent in, bülent ile rijkaard ın , rijkaard ile hagi nin oyun felsefeleri arasında dağlar kadar fark var. yani diyeceğim o ki galatasaray futbol takımının oynamak istediği bir oyun şablonu yok. yani bir planlama söz konusu değil. ona keza bu t.direktörler döneminde 30 40 adet(sallamış olabilir) yerlisi yabancısı bir sürü futbolcu geldi gitti. yani futbolcu transferleri de günü kurtarmaya yönelik gelecek planlaması içerisinde yapılan hamleler değil. galatasarayı uefa kupasına götüren kadroya bir göz atıldığında ise bu işin büyük bir planlama çerçevesi içerisinde yapıldığı gün gibi ortada.
    2- zaman yönetim ve taraftar hiç bir hocaya gerekli zamanı vermemiştir. oyun felsefesi şakkadanak oturacak bir şey değildir. zaman ister. daha önce istikrar başlığı altında yazdığım gibi barcelona nın şu an en amiyane tabirle oynadığı ''uzay futbolu'' guardiola ile elde edilmiş değildir. cruyyf ile başlayan ve hala devam eden bir süreçtir. ayrıca bu zamanı sadece teknik heyete ya da taktiğe değil futbolculara da vermemiz gerekir.
    3-sabır arsene wenger e göre bir futbolcunun yeni takımında gerçek performansını gösterebilmesi için 6 ay o takımla birlikte futbol oynaması gerekmektedir. 6 ay önce gösterdiği iyi ya da kötü performans yanıltıcı olabilirmiş. şimdi şöyle ufak bir hesap yaptığımızda 6 ay premier lig de kaç maça tekabül eder. 16 17 maç diyelim. yani bir futbolcu takımı ile birlikte (yeni transfer veya alt yapıdan çıkan genç bir futbolcu) en az 15 16 maça çıkacak ki kendini bulabilsin. biz bu sabırı ne genç futbolculara ne de yeni transferlere gösterebiliyoruz. ayrıca zaman ve sabır teknik heyete de verilmesi şart olan şeylerdir(neylerdir).
    4-istikrar (bkz: #617053) şu entrymde yazmıştım ancak burda da kısaca özet geçeyim. artık bir taktik yerleştirip bu taktik üzerinde ısrar edip mükemmelleşmeye çalışmalıyız(barcelona). samurayları özel kılan yaptıkları işte her zaman en mükemmele ulaşmaya çalışmalarıymış. bir taktik belirlenmeli buna uygun teknik direktörler getirilmeli, biri gitse bile gelen teknik heyet yine aynı taktiğe uygun olmalı(skibbe gidip bülent gelmemeli ya da rijkaard gidip hagi gelmemeli) vs. vs.

    peki galatasaray camiasının bu 4 olguyu uygulayabilmesi için neye ihtiyacı vardır. şimdi bildiğimiz gibi bu sene ve korkarım ki önümüzdeki sene çöpe gitmiş durumda. şimdiden 2 3 sene sonrasının planlaması yapılmalı eğer mevcut teknik heyet ile devam edilecekse bir an önce gerekli adımlar atılmalıdır.
    almanya pazarına yönelip genç ve potansiyeli yüksek gurbetçiler takıma katılmalı(bilirsiniz ki galatasaray bu konuda yıllarca bu pazarın ekmeğini yedi) mevcut kadroda artık işe yaramaz ve gelecek planlaması yapılamaz düzeyde oyuncularla yollar ayrılmalı. aynı şekil alt yapıda da gerekli revizyonlara gidilmeli ve en azından alt yapıdan 4 5 oyuncuya a takımda ufak ufak görev verilmeli. bütün transferler yapıldıktan, taktik teknik ayarlandıktan sonra geriye kalan (bkz: planlama)(bkz: zaman)(bkz: sabır) ve (bkz: istikrar)dır
App Store'dan indirin Google Play'den alın