• 1
    elzem haline gelmiş olay. özelikle son yıllarda anadaolu takımlarının kendi paylarına düşen miktarlarının artırılmasından sonra gözle görülür bir şekilde performansları arttı. geçen senenin şampiyonu bursaspor gibi. o yüzden artık küçük takımlar büyük takımlarla yarışır hale geldi. işte ne güzel lan futbolumuz gelişiyor dersen bir bok bilmiyorsun demektir. görüyoruz futbolumuzu. şampiyonlar liginden zorla 1 puan alan mı dersin, köy takımlarına elenen mi dersin. madem kapitalist dünyada yaşıyoruz onun da gereklerini sonuna kadar yerine getirmek zorundayız.

    bu ülkede en fazla taraftarı olan kulüp şüphesiz ki biziz. kamuoyu araştırmalarına ve benim tahminime göre nüfusa oranlarsak yüzde 40 oranında bir taraftar kitlesine sahibiz. fenerbahçe de yine tahminlere göre yüzde 35, beşiktaş ise yüzde 18'lik bir taraftar kitlesine sahip. bu üç takımın toplam taraftar kitlesi yüzde 93'e tekabül eder** bu takımlar olmaz ise bir bok olmaz kısacası. özellikle galatasaray ve fenerbahçe.

    5 büyük ligin büyük takımları da her hangi bir havuz sistemine tabii değiller. yani yarıştığımız takımlar kafadan yıllık 40-50 milyon euro'luk fark atıyor bizlere. bunu önlemek için devletçi sistemden serbest piyasa ekonomisine geçmek şart. rekabet olmadan başarı gelmiyor maalesef. marka değerimiz ne olacak dersen direk kafa atarım sana. görüyoruz marka değerini daha kötü olmaz merak etme...
App Store'dan indirin Google Play'den alın