resim
Zvjezdan Misimović
Görev:Teknik Heyet Sorumlusu
Takım:Bosna
Yaş:42
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 1280
    haksızlık yapılan oyuncumuz. haksızlık yapıldığı için şiddetle savunduğum oyuncumuz. bu tanımlar gitgide artabilir. muhtemelen yakında bilmem ne takımına transfer olunca, * eski futbolcumuz olacak bu tanım.

    takımla sezon açılışı bile yaşayamayan, lig başladıktan sonra, transferin son gününde apar topar hiç bilmediği bir lige gelen futbolcu. geldiği takım zaten berbat durumda. ama yine de ondan harikalar yaratması bekleniyormuş haberimiz yok. adamı bir kaç maç rijkaard oynatıyor. sonra gidiyor hollandalı.

    onun yerine hagi geliyor. hepimiz diyoruz ki hagi bu adamı coşturur, takımın lideri yapar. onun dilinden anlar. ne de olsa benzer tarzları var. ama tam tersi oluyor. hagi ondan general değil, asker olmasını istiyor. sol kanatta oynatıyor. kanatta oynayamayacak fiziksel gücü sınırlı, ama çok yetenekli bir oyun kurucu- ofansif yıldızı bitiren yola giriliyor böylece. adam da burada oynamak istemediğini sol kanatın yeri olmadığını söyleyince, sol kanatta etkisiz olunca ve tabiki en önemlisi sakız da çiğneyince * vay efendim disiplinsiz denip kadrodışı kalıyor.

    misimovicin kalitesinin tartışılması çok anlamsız. adam almanya ligi gibi türkiyeden çok daha kaliteli bir ligde, wolfsburg gibi bir takımın şampiyon olmasında büyük pay sahibi. golleri ve asistleriyle, liderliğiyle de tabiki. ama konu misimovic olunca onun cv'sinin bir manası yok tabi. kralcı zihniyet böyle diyor.

    kendisini ispat etmemiş bir futbolcu olsaydı, hagi tarafından takımın lideri yapılırdı . çünkü o zaman başarılı olduğunda hagi, "onu ben yıldız yaptım" diyecekti. şimdiki "colin kazım" denemesi gibi. çirkef fenerde bile tutunamamış adeta kovulup, galatasaraya apar topar getirilerek hepimizi şok eden transferden bahsediyorum. o günleri herkes çok çabuk unuttu! nasıl şok yaşadığımızı nasıl üzüldüğümüzü unuttu herkes! özellikle alındı kazım. kendini ispat etmek zorunda olan, haginin her sözünü dinlemek zorunda olan kazım. hagi böyle adamları seviyor. ama kendisi futbolcuyken öyle değildi. lucescuya nasıl bağırdığını hala hatırlıyorum. şimdiki hagi, futbolcuyu hagiyi hiç sevmezdi, oynatmazdı bile. hatta belki kendini de kadrodışı bırakabilirdi. o zaman misimovicle beraber a2 takımında oynarlardı. (u: bilim-kurgu filmi çekip futbolcu hagiyi geleceğe, şimdiki galatasaraya getirip denemek lazım )
App Store'dan indirin Google Play'den alın