• 3
    biraz yaşıyla ilgili olarak bu durumun içinde olan, kimine göre gaflet içinde kimine göre de erdemli olarak bu durumda bulunduğuna inanılan taraftardır. tabii insanlar okuduklarında kendilerini sanki okudukları şeyin içinde gibi veya hayatta hiç okudukları şeyi yapmıyorlarmış gibi düşünbilirler. kendini iyi tahlil edebilen kişiler de bu durumlardada doğru ve yerinde yorumlar yapabilirler. herkesi tenzih ederim sizi kasteden bir şey söylemedim , sadece durum anlattım. şimdi istatistiki bilgiye benzer bir şey paylaşırsak durumu destekleyebilir ve daha net açıklayabilirz. böyle bir şey yapmak gerekirse şöyle bir şey *paylaşalım ya da aktarmaya çalışalım:

    - sözlükte resmi kayıtlara göre eğer yanlış toplamadıysam 30 yaş altı 1278 ve ben olmak üzere 1279 şirin yazarımız var. bu yazarlarımızın çoğunun küfür hayatının bir parçası. yani küfür hayatının bir parçası derken hiçbirinize küfürbaz demiyorum yanlış anlamayın. ama her gün en azından saatte bir küfürle karşılaştığımızı inkar edemezsiniz. bunu söylemek istedim. en azından bu yazarlarımızın çoğu iki cümlede bir , hatta bazılarının her cümlenin sonuna nokta yerine ' amuğa koyum ' tabirini koyabildiği durumlarda bulunabildiği aşikar. koymayanlardan da özür diliyorum. ama bazen ben de dayanamayıp koyuyorum , bir bakıma bu yaş gurubu için bu söz refleks haline gelmiş durumda. sonuç olarak koyuyoruz.

    - gelelim 30 yaş üzeri , sözlükteki resmi kayıtlara göre yanlış toplamadıysam 302 adet saygıdeğer ve sevgili yazar ağabeylerimize. bu ağabeylerimizin artık küfür, hayatlarından yavaş yavaş çıkmaya başlamış, en azından küfür kullanma alanları sınırlanmıştır. kimileri evli, kimileri nişanlı, kimileri çocuklu olarak hayatlarına devam etmekte ve bizlere ve ailelerine iyi birer örnek olma yolunda hızla ilerlemektedirler. hatta bazı ağabeylerimiz çocuklarını maça bile götürüyor olabilir. bu ağabeylerimiz çok sınırlı sayıda alanda küfür kullanmakta veya bazıları kendi otokontrolünü yüksek düzeye çıkarmış aşırı bir durum yaşamadıkça küfür kullanmamaktadırlar.

    not: tabii ki her genellemenin içinde istisnalar vardır. lütfen ben böyle değilim şöyleyim diye tekrar bana mesaj atmayın . eminim öylesinizdir . ben sadece sokağa çıktığımda , maça gittiğimde , bulunduğum ortamlarda gördüğüm türk insan profiline göre bir genelleme yapmaya çalıştım. ama yazı hakkındaki eleştirileriniz mesaj atarsınız o ayrı.

    gelelim sonuca... ben zaten bu başlığın açılmasını sağladığını sandığım entry hakkında düşüncemi belirtmiştim. (bkz: #613274) . ama şu durumda biraz argo ile küfürün ayrımını yapmamız gerekiyor. ikisinin de kullanımı hoş karşılanmaz. doğrudur... ama argoya baktığımızda daha geniş bir kullanım alanı bulduğunu görürüz. yukarıda bahsettiğim ‘ amuğa korum ‘ tabiri günümüz şartları değerlendirildiğinde argo olarak tanımlanabilir. ama işin içine ana, bacı, kardeş girdiğinde takdir edersiniz ki o iş küfüre döner ve argodan da daha fazla hoş karşılanmaz. argoyu savunmuyorum burada yanlış anlaşılmasın ama durum bu. ve tezahuratların içinde küfür ve argonun bulunması onun ilgi çekmesini artırabilir anlattığım sebeblerle. bu etkenlerde farklı hayat tarzları ve düşünceleri olan tafartarlar arasında muhalefet yaratabilir. bu tür tezahüratları beğenmediğini düşündüğüm çoğunluğu 30 yaş üstü ve sınırlı sayıda 30 yaş altı benim de içinde bulunduğum yazarlarımız haklıdır. beğenenler de haklıdır . bu durumun haksızı yoktur zannımca. tribünlerden kötü davranışları atmaya çalıştığımız , yeni stadımıza taşınmamız sebebiyle yeni bir tribün kültürü oluşturmak istediğimiz şu günlerde her anlamda bunu oluşturacak unsurlara dikkat etmeliyiz. ha türk kültüründe küfürü nasıl çıkartabiliriz , bunun tribüne yansımalarını nasıl engelleyebiliriz bilmiyorum . bu çok zor farkındayım. ama bir şeylere dikkat edersek marjinal olabiliriz onu biliyorum. bu tip tezahuratları beğenirsiniz beğenmezsiniz onu tartışmıyorum. ama benim fikrim bu tür tezahuratları olabildiğince azaltmaya çalışmak. bunun bile içinde bir emek var ben zaten düşüncemde de belirttiğim gibi sadece küfür olduğu için böyle şeylere ' tu ka ka ' demiyorum. beğendiğim yönlerini de söyledim. yani böyle şeylerin biraz yaşla alakalı olduğunu düşünüyorum. 'seni sevmeyen ölsün' , 'nevizade geceleri' gibi tezahuratları da yapan bu taraftar , 'seni yıkacak dozerin ' , 'fener için opera' yı yapan da bu taraftar . hepsi ayrı ayrı sevilmiştir bazı kesimlerce , ama taraflı tarafsız herkes tarafından beğenilen ve efsane olanları, içinde küfür olmayanlardır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın