• 1
    siktirsin gitsin! ehehe, dur lan eksiye abanmadan önce azcık dinle, zaten yeni oluşturdum karmayı.

    tamam elbette tribünde küfürü bende istemem, ama bazı besteler var ki hani seni zaten kendisi oraya sürükler. istisnai durumlar elbette olacaktır. mesela fener için operayı hangimiz sevmedik, eşlik etmedik. yeaağ küfür ediyorlar ama, bence ağızlarına biber sürelim demenin gereği yok. ömrünüzde ilk kez mi küfürlü bir beste duydunuz yahu.
    ayrıca fazla terbiye bi'gün bi' yerde elbet göz çıkarır. ben bu saygın ve yönetici çizgimde bile her gün küfürlü cümle kuruyorken normal hangi insan 0-18 yaşını geçip de küfürden uzak yaşar. bunu da geçtim küfürle terbiyeyi ilişkilendirir ki?

    yahu adamlar yapmış, emek vermişler. onlar kıçlarını yırtarcasına tribünde bağırırken sen çekirdeğini mi çiğneyeceksin? "aaa bu küfürlü tezahürat, ben katılmayayım" deyip sus pus mu kalacaksın tribünde. rakip taraftar sanki bir orhan pamuk, bir elif şafak düzeyinde edebiyat içeren besteler yapıyor. küfür duyunca "vay anasını leylek meğer insanmış" tepkileri mi veriyorlar?

    küfüre karşı olduğumuz zamanlar elbette oldu. rakip takımın güzel bir marşını alıp kontra ayağına küfürle bezediklerinde bende kızdım. ama kendi besteni oluştururken içine biraz küfür katmışsan kimse çıkıp da sana "küfürbaz" yaftasını yapıştıramaz. çünkü türkiye'deki tribün kültüründe var bu. ulan sahada bayan hakem varken bile "ibne hakem" diyen bir milletiz biz.

    haa ne olur yaparsın kral gibi "küfürsüz" bir beste, alın diye vurursun yüzümüze. onu da kıçımız yırtılana kadar bağırmazsak adam değiliz. ama içinde 2 kelimeden oluşan bir küfür var diye koca tezahüratı görmezden gelmek abesle iştigaldir bana göre.

    ortamda rahatsız olan biri var ise istemsiz bir biçimde küfrettikten sonra özür dilemeyi de biliriz elbet. ama rahatsız olmadığınızı görmek de süper bir şey.
    (bkz: #603712)

    entry bitti, şimdi ayarlar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın