• 18
    bu maçın kaderini belirleyecek en önemli şey galatasaray teknik direktörü arda turan'ın tercihleridir. elindeki çok iyi kadroyu şampiyonlar liginde finale taşısa da, ligdeki kötü gidişat her iyi futbolcunun iyi teknik direktör olamayacağının bir kanıtı adeta. galatasaraydaki diğer bir problem ise sağ bekteki sorun. yaklaşık 24 yıldır çözülemeyen sağ bek problemi, bu dev final maçında galatasarayın başını ağrıtacak gibi görülüyor. bu konuda hayatını yorumcu olarak sürdüren, eski galatasaraylı futbolcu sabri sarıoğlu'nun ''çağrılırsam ben oynarım'' espirisi uzun süre gündemi meşgul etti. galatasarayın en büyük avantajı finalin aslantepe'de oynanacak olması. her ne kadar taraftar sayısı eşit olacaksa da bu durum psikolojik olarak galatasaraya bir artı kazandıracak gibi görülüyor.
    fenerbahçe cephesinde ise takım kaptanı muhittin bacak'ın iyileşmesi camiayı sevindirdi. ayrıca fenerbahçenin galatasaray maçlarındaki üstünlüğü de onlar için bir avantaj olarak görülüyor. fakat avrupa arenasında işlerin farklı olabileceği de bir gerçek.
    iki takımın avrupadaki başarılarına baktığımızda galatasarayın 2000, 2009 ve 2016 yıllarında uefa kupasını müzesine götürdüğünü görüyoruz. fenerbahçe ise 2020 yılında uefa kupasında final oynamış ancak kupayı kazanma başarısı gösterememiştir.
    kupanın her koşulda türkiye'ye gelecek olması halkta büyük heyecan yaratırken, taraftar kavgalarına karşı şimdiden önlem alındı.
    d-smart 41. kanaldan yayınlanacak olan maça ömer üründül yorumlarıyla renk katacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın