• 20
    biraz daha sakin olup düşünmesi gerekiyor bence. bak ne demiş adam "fikirlerinize katılmasam bile bunları ifade etmeniz için ölmeye hazırım" fikir beyan ederken şahsa hakaret etmek olmaz ama. şimdi adamlar açmış siteyi sana yazma hakkı tanımışlar, sen ilk fırsatta çıkıp hiç tanımadığın birine "orospu çocuğu" dersen önce sana yazma imkanı verenlere, sonra da küfür ettiğin adamın manevi değerine ayıp etmiş olursun.

    bana da küfürbaz diyorlar, küfür bence en güzel bir şey. küfür dilin cilasıdır diyen neyzen tevfik'i her gün anarım. ama küfürü birine yöneltmek hatadır benim nezdimde. sen "ederim abi, klavye benim, yazarlık benim" diyebilirsin. bunda da gayet özgürsün velakin moderasyon gelip buradaki entry girme hakkını elinden aldığında şapkanı önüne koyup düşüneceksin.

    benim sikimde olmaz sözlük içi kavgalar, hiç de karışma taraftarı değilim. ne senin yanındayım ne de karşındayım. ama düşün ki o eylemi icra eden senin bi' tanıdığın, eşin-dostun-akraban ve ben çıkıp adama direkt sövüyorum. işte buna empati diyoruz, sözlük yazarlığının etik değerlerinden biridir. ister kabullen ister kabullenme bunlara uymak zorundayız.

    şimdi burya doluşup sadece küfretti diye linç etmeye kalkışacak yazarlar da bir anlık sinirle kimlere ne küfürler ettiklerini düşünsünler bir zahmet. olm türk'üz biz, konuşma becerisi olan hayvana bile ilk önce küfür öğretiriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın