• 15
    hayatı boyunca tek küfür etmemiş primitif sözlük yazarlarınca "siktirip gitmek" kalıbını kullandığı için sözlüğün kalitesini düşürdüğü iddia edilen bir garip insan.

    bu primitif kabilenin bireylerine, nice sözlük oluşumunda, sıkça rastlamak mümkün. aslolan, bu kabil/yazar nev'îne hiddetlenmek yerine, mazur görmeyi tercih ederim. ve sizlere de etmenizi, eylemenizi salık veririm.

    zira, beyin gücü ve dahi, idrak kaabiliyetinin henüz farkına varamamış memeli kardeşlerim; ha evet; sizlere sesleniyorum. spesiyalitif yetilerinizi, artık ayrımsayın. "yok ben böyle iyiyim primitif taifenin tek eşeyli hücresi olmaktan gayet memnunum" diyorsanız, sizi genetik algoritmaya sevk ediyorum. belki zamanla, doğal seleksiyon sürecine müteakiben genetik modelleriniz yüzyıllar sonra sekteye uğrar da, algı ve idrak yetenegi kuvvetli, üst düzey donanıma sahip, kaabiliyet neferlerine dönüşürsünüz. dönüşmezseniz yapacak bir şey yok.

    nicelikli ya da niteliksiz hiç fark etmez. bir yazar, bir başlık açıyor ve içini dolduruyorsa; başlığın altına memuniyetsizliğinizi ifade eden saçma ve sığ bakınızı sıçmadan önce, "beğeninin" göreceli olduğunu hatırlayın. ama yok, şimdi çıkıp mahatma gandhi ekolü özgürlük, demokrasi ve tercih naraları atanlar olacaktır elbet. dilediğiniz yere, dilediğiniz bakınızı verebilirsiniz. bu sizin en doğal hakkınız. lakin, tıpkı sizler gibi, sizin verdiğiniz bakınızlardan hiç hazzetmiyorum. memnuniyetsizliğinizi antitez üreterek ifade etmek yerine, nezdimde at yarağı (oha yarrak dedi, kalitenin ağzına verdi, sözlük kapanacak!) kadar kıymeti harbiyesi olmayan ve dahi çöp entry olarak sözlüğün database'inde muhafaza edilecek verinizin, o eleştirmek maksadı ile bakınız bıraktıgınız başlıktan ne farkı kalır?.

    ekseriya, memnuniyetsizliği belli etmenin yolu olarak, oylama butonları kullanılır. sözlük alemi ile yeni tanışmış, sivilcesi bol ergenler gibi salakça sosyal mesaj vermek yerine, ya oy butonlarını kullanın ya da antitez üretin ki; çılgın atalım.

    bir daha küfür yok, biber sürerim ağzınıza!
App Store'dan indirin Google Play'den alın