resim
Guus Hiddink
Görev:Danışman
Takım:De Graafschap
Yaş:77
Uyruk:Hollanda
  • 224
    hiddink kişisel olarak farklı bir adam. rijkaard gibi sıradan bir hollandalı değil. daha çok bir dünya vatandaşı diyebiliriz. iş için bir çok ülkede bulunup, çoğunda da çok çok başarılı olmuş birisidir. mutlaka çok zeki olmalı. sıradışı fikirleri olmalı. yoksa global olarak böyle istikrarlı bir başarı kazanmak kolay değil.

    o hiddink bu sefer sert kayaya çarptı. türkiye'ye. burası günlük yaşayan bir ülkedir. her başarı ya da başarısızlık günlük değerlendirilir. şartlar ne olursa olsun, iyi hoca başarılı hocadır. türkiye gerçeğidir bu.

    aslında bunu bilerek geldi buraya. türkiye farklıdır. ülkemizde çoğu ilginç ve birçok dünya ülkesinde karşılaşılması güç durumdan sonra hep bir ağızdan ee burası türkiye diyebiliyoruz. ama o bunu da biliyor bence. bu sebeple söylemleri ve tercihleri gitgide mecburiyetten değişecektir. değişmek zorundadır. ama bu değişim sadece hiddinki etkiler. türkiye bundan gıdım etkilenmez. kocaman bir okyanus düşünün. aynı zamanda da çok kirli. her türlü atığın bulunduğu bir okyanus. ne kadar uğraşırsanız uğraşın, o okyanusu temizleyemezsiniz, mümkün değildir. koca okyanusu kontrolünüze alamazsınız çünkü. ama mümkün olan şey, bir anlık da olsa kontrolü kaybedip, o kirlilikten sizin de nasibinizi almanız olacaktır. işte bence günün birinde hiddinkte nasiplenecektir..diğerleri gibi..
App Store'dan indirin Google Play'den alın