resim
Emmanuel Chinenye Emenike
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.82
Uyruk:Nijerya
  • 147
    emenike hakkında büyük takımlarda oynar mı konusunda şüphelerim var. bireysel olarak mükemmel futbolcu olduğunu kabul ediyorum. çok güçlü, birebirde etkili, şutları iyi vs..

    ama büyük takımlarda hücum planları vardır, karabük'te ki gibi at topu emenikeye birşeyler yapıp gol atsın mantığında oynamazlar. emenike odaklı hücum planları yapmazlar.

    genelde set oyunu oynadıklarından emenike de bu set oyununda topsuz olarakta oynaması gerekir. boş koşular yapıp santraforu kaleden uzaklaştırmak gibi önemli işler yapabilmesi gerekir.

    bazı hücumlar olacak ki top emenike'nin ayağına bile değmeyecek ama bu hücumlarda emenike'nin pasif görevi olacak.

    eskişehir maçında stancu'nun attığı golde kewell'ın topa doğru hareketlenip ama top dokunmaması gibi pozisyonlarda emenike topu alıp, yüzünü dönmeye çalışır. topa dokunmayıp arkadaki adama gitmesini düşünebilir mi bilmiyorum. çünkü karabükte bu tür pozisyonlar olmuyor. emenike mutlaka topla buluşmak zorunda kalıyor.

    mesela kendisini kanatta unutturup stancu gibi arka direğe hareketlenip gol atabilmeyi akıl edebilir mi?

    karabük'te ileride tek başına topu saklayıp arkadan 1-2 kişinin gelmesini bekliyor. bazen tek başına yardırıp gitmeye çalışıyor. büyük takım yöneticileri, teknik ekibi, taraftarı bu tür futbolu görmek ister mi?

    emenike, baros gibi santraforu oyalayıp arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilir mi?

    çok iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum ama büyük takımlara gelirse ikinci youla olur. bazı oyuncular küçük takımlar için vardır bence emenike aynen böyle bir oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın