resim
Sorin Bogdan Stancu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.83
Uyruk:Romanya
  • 199
    melih şabanoğlu son yazısında stancu ile ilgili çok önemli bir noktaya değinmiştir.

    --- alıntı ---
    galatasaray’ın bogdan stancu sınavı – türkiye’nin tâ yüzyıllar öncesine dayanan temel bir sorunu var: eğitim. bunda türkler’in medeniyetle ilk temaslarında (islam’ı kabul etme) ezbere ve dogmaya dayalı skolastik dini eğitim modeliyle karşılaşmalarının ve bunun alternatifinin olmamasının ciddi bir payı var kuşkusuz. ama bu başka bir tartışma.

    yüzmeden futbola kadar bilinen örneklerdir. küçük yaş gruplarında büyük başarılar kazanan türk çocukları yıllar geçince spor alanlarında aynı başarıların yanına bile yaklaşamazlar. çünkü istikrarlı, metodik ve bilimsel bir eğitim sistemine sahip değiliz maalesef. bu nedenle türkiye’nin açık ara en iyi yerli oyuncusu olan arda turan’ın 4-4-2’nin kanadında nasıl oynaması gerektiğini eğitim yıllarında değil, hayat mücadelesinin tam göbeğinde, ulusal takımda oynarken öğrenmesi sürpriz değildir elbette.

    uzatmayalım net bir eğitim sorunumuz var ülkede. türkiye’nin yıldız adaylarının değil, kullanım ömrünün sonuna gelmiş futbolcuların cenneti olmasının temel nedeni de budur.

    şimdi yıldız adayı bir oyuncu geldi türkiye’ye; bogdan stancu. henüz 23 yaşında ve son iki yılda çok çok hızlı bir gelişim gösterdi. soru şu, galatasaray’daki eğitim sistemi stancu’nun potansiyelini tam manasıyla gerçekleştirmesine izin verecek mi? yoksa gelişimini büyük ölçüde durduracak mı?

    (türkiye’de futbolcuların gerçek potansiyellerini realize etmesine olanak kılan bir sisteme ve yaklaşıma sahip iki teknik direktör gördük şimdiye kadar: karl heinz feldkampf ve mircae lucescu. hakan şükür’den bülent korkmaz’a, tugay kerimoğlu’ndan suat kaya’ya, arda turan’dan mehmet topal’a, emre güngör’den servet çetin’e kadar neredeyse 10’dan referansa sahip kalli. lucescu’nun ise en büyük referansları sergen yalçın, ayhan akman ve arif erdem.)

    bu aslında sadece galatasaray’ın değil, hagi’nin de sınavı. eğer hagi ve galatasaray bu önemli sınavı vererek bogdan stancu’ya fazladan katma değer yükleyip iki haneli rakamlarla avrupa’ya pazarlamanın yolunu açabilirlerse önemli bir eşiği de aşmış olacak galatasaray. bu nedenle stancu’nun galatasaray laboratuvarında geçireceği deney, fazladan bir dikkatve ilgiyi hak ediyor. etmeli.
    --- alıntı ---

    bu da yazının tamamı; http://gayin-sin.net/...tbol-ortaya-karisik/
App Store'dan indirin Google Play'den alın