• 11
    memleketten kaçıp gitmesine ramak kalmış bir türk vatandaşı görüntüsü veren galatasaraylı kardeşim. seninle aynı hisleri paylaşıyorum cimbomlu. burası siyasi bir platform asla değil, olmasını da istemiyoruz zaten. siyaset, tuttuğumuz takıma da dil uzatınca, hepten çıldırıyoruz tabi ki. onu ciddiye alıp cevaplar yazıyoruz uzun uzun. kendimizi yıpratıyoruz deli gibi. avazımız çıktığı kadar bağırmak istiyoruz, protestocu yaftası yemeden. ama bu ülkede zor bu cimbomlu abim.

    farkındaysan kimsenin kombinesi falan alınmadı daha. yalakalık ve yavşaklık uğruna taraftarını hükümete peşkeş çeken adamlar artık konunun açılmasından bile rahatsızlık duyuyorlardır muhtemelen. ama olayların dinginleşmesi, insanların birbirini affetmesi, birbirlerine olan sevgiyi ve saygıyı yeniden kazanmaları asla türkiye politikacılarının önceliği olmadı. olmayacak da. sen bağırdığınla kalıp olayların üzerinden biraz zaman geçince unutulacak diye düşünürken, onlar tekrardan hortlatıp bütün mevzuyu, tekrardan kargaşa çıkartıp, bundan tekrardan nemalanmak isteyeceklerdir. öyle de oluyor görüyor musun?

    (bkz: #587286)
    sen ne düşünüyorsan aynısını ben de düşünüyorum. ama yazdıklarını boş bir çabalama olarak görüyorum. hele stadın üst kullanım hakkı falan, bu konulara girmen aslında düşüncelerini tam toparlayamadığın anlamına geliyor benim için. tabi taraftarız biz. ama herşeyden önce türk'üz. olaylara galatasaray penceresinden bakmamalıyız diye düşünüyorum.

    daha geniş bakabilmeliyiz senle ben bu işe. 32 yaşındayım. politikayı takip ettiğim günden beri mevcut hükümet kadar karmaşa ve tartışmadan oy kazanmayı bu kadar iyi bilen bir yapı ile karşılaşmadım. bizim memlekette birine taraf tutturacaksın cimbomlu abim. bir taraf yaratırsan, seni destekleyenler fanatik düzeyde olur. desteklemeyenlere karşı seni savunurlar. sen kılını bile kıpırdatmazsın. arada kömürü atarsın kazana, ateşi cayır cayır tutarsın. yeter zaten. senin fanatiklerin senin oyunu da toplar, senin için savaşır da.

    bak ne oldu bize?

    sözlük içinde de var fanatikler. "ayıp oldu, yapılır mı koca başbakana?" diyenler. olayı üstüne alınanlar. farkında mısın? üstüne alınmak, sanki sana denmiş, sen yuhlanmışsın gibi harlamak.

    ama sen farkındasın cimbomlu abim. ben de farkındayım. o yüzden sen benim kardeşimsin. ne hissediyorsan aynı şeyleri ben de hissediyorum. içimizi oydular cimbomlu. konuşasım bile gelmiyor bazen. ülkenin içi boşaldı cimbomlu. hiçbirşeyin tadı kalmadı. galatasaray'ın bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın