• 14
    galatasaray'ın efsane 99-00 kadrosudur.
    o dönemin şöyle bir şansızlığı vardır galatasaray'ın açısından; mevcut kurulu o süper kadro ve sistem ile galatasaray sadece 4 sezon oynayabilmiştir. bugün hayranlıkla izlediğimiz barcelona, kurulu düzeni ve kadrosu ile(hepsi olmasada bir çok futbolcusu) 2003 yılından beri bir arada futbol oynamaktadırlar. zamanla alt yapıdan kazanılan veya transfer edilen birkaç futbolcu da bu sisteme başarı içinde yerleştirilmiştir.

    galatasaray'ın o dönem kadrosu dağılmasaydı veya giden futbolcuların boşluğunu doldurabilecek takviyeler yapılsaydı, ya da alt yapıdan oyuncular başarılı bir biçimde takıma monte edilebilinilseydi, galatasaray bugün hala avrupa arenasındaki yoluna devam etmekteydi. ama bildiğimiz gibi uefa kupasının ardından takımın 5.yılında bazı futbolcuların aklı avrupa'da kalmış, hatta bazıları sakatlanmamak için kasten oynamama veya kırmızı kart görme yoluna gitmişlerdir.

    o dönemin en başarılı hamlesi fatih terim'den sonra lucescu'nun galatasaray'a getirilmesidir. fakat galatasaray'ın geleceğini olumsuz etkileyebilecek olan bir diğer hamlesi ise lucescu'nun gönderilmesidir. şayet lucescu 2.yılın sonunda gönderilmese ve kendisi ile yola devam edinilseydi bugün çok çok farklı bir galatasaray izliyor olacaktık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın