• 13
    sadece direkt olarak küfür içeren entryler değil insanımsı, futbolcumsu, yazarımsı, teknik direktörümsü, spikerimsi gibi küçültücü ve aşağılayıcı ifadeler de bence bu kapsama girmelidir.

    ekşi sözlük'ten biliyorum yazarlıktan uçma sebebidir. bu konu ile ilgili galatasaray sözlük moderasyonu'na da bilgi verdim ama henüz bir karara bağlanmadı sanırım. sözlüğün sağlığı açısından tehlikeli olabilecek bir durum o yüzden gündeme gelmesinde fayda var. hatta yazarlarımız içerisinde hukuk okuyan, bitiren yada bu konularda merakı olan kısa bir araştırma yapıp paylaşırsa daha net bir fikir edinebiliriz.

    ekşi'de bu tarz sorunlar oluştuğunda danışılan avukat yazarlar var ve bu kural uygulandığına göre doğru olması yüksek bir ihtimal. ve ben de bilgi edinme kapsamında bilgi@yargitay.gov.tr adresine 13 ocak 2011 tarihinde kısa bir mail yazdım ancak hala bir cevap gelmedi.

    bunlar da ekşi'deki ilgili entryler:

    -imsi:
    * şahıslar için kullanıldığında küçük düşürücü mahiyette görüldüğünden entry silinme gerekçesimsiymiş, götümüze girebilirimsiymiş, hatta bu yönde yargıtay kararları bile varımsıymış. sonra yok ben görmedim yok ben duymadım demeyin. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=17478806

    insanımsı:
    * eğer 3. kişiler hakkında bu nitelemeyi yaparsanız entryniz silinir. yeni öğrendik. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=20840798

    * sourlines hava yollarından bedava tek yön bilet kazanmak isteyenlerin bol bol mil toplamak için kullanabileceği tanımlama şekli. mil programı hakkında detaylı bilgi almak isteyenler bugünkü modlogdaki entry silinme nedenlerine bakabilirler.
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=10446586
App Store'dan indirin Google Play'den alın